Op deze vrijdagavond staan in de late uutjes in De Walrus twee bands op het programma. Avery Plains en Hoist The Colours spelen beide een door rock gefundeerde set. De eerste met een poppy ondertoon, de tweede bevindt zich in de ruwe nineties punkhoek. En deelt op de valreep nog even een nieuwtje.

Avery Plains

Een viertal mannen maakt zich op het podium klaar voor de eerste nummers van het repertoire. Avery Plains wordt aangemoedigd om te beginnen door het ietwat dronken publiek, bestaand uit meest kalende mannen: “Spelen!”

Avery Plains zet een set neer vol goed in het gehoor liggende rocknummers met een lichte popondertoon. Het is jammer dat het geheel niet altijd synchroon loopt, maar de sterke gitaarsolo’s voorkomen dat de luisteraar zich eraan gaat ergeren. De focus van de nummers ligt op die instrumentale tussenstukken, afgewisseld met hees klinkende zangpartijen.

Het publiek vol ja-knikkende hoofden vermaakt zich prima. Een enkeling beweegt zelfs wat meer mee op de maat van de muziek, de rest drinkt bier. Het is geen vreselijk bijzonder optreden, maar het leent zich goed voor muziekvermaak op de vrijdagavond.

Avery Plains

Hoist The Colours

Heel andere koek. Vier jongere heren betreden het gezellig kleine podium van De Walrus, klaar om flink wat decibellen te produceren. Bij de eerste akkoorden sprinten twee enthousiastelingen door het publiek naar voren om van daaruit een groepje van tien man aan te sporen mee heen en weer te springen.

Wie terugverlangt naar de nineties is hier aan het juiste adres. Hoist The Colours speelt punkrock. Niet heel veel variatie, maar gewoon de hele harde en uptempo nummers die je ook verwacht in dit genre. De vocalen vallen bijna helemaal weg in het volume van de drums, waardoor de zangers bij tijd en wijle lijken te 'luchthappen'.

Net als bij Avery Plains zijn hier de gitaarsolo’s de belangrijkste gangmakers. Deze worden goed uitgevoerd en laten zien dat de mannen van Hoist The Colours weten waar ze mee bezig zijn en een goeie portie muziek staan te spelen. Op de valreep vertelt de band stiekem dat er een EP af is. Een prima optreden met een hoge entertainmentwaarde.

Hoist the colours