Met bands als Fake O's, The Black Cult en natuurlijk traumahelikopter kent Groningen een rijke punkscene. Maar hoewel het rond sommigen van die bands wat stil is bewijst OOO (Out Of Order) deze avond dat de punk in Groningen niet in slaap is gesukkeld. Met de vorige EP nog maar krap anderhalf jaar oud komt de band al met een opvolger genaamd High Pressure en presenteert die in Vera's Kelderbar.

'Zoals het hoort'

Als de dames het podium betreden blijkt dat zij helemaal volgens het boekje gekleed zijn. Anna Fleuri Wolters tapet haar gitaarband voor de zekerheid nog even vast, de bassiste heeft een flinke dos rood geverfd haar, er zijn meerdere tattoo's zichtbaar en de drie stralen uit dat het een avondje zonder al te veel poespas gaat worden. “Inpluggen en knallen met die zooi” lijkt de blik van Julia Bekker dan ook te zeggen als ze achter het drumstel kruipt. De andere twee sluiten zich daar helemaal bij aan en zetten na een vlugge blik naar elkaar en het publiek het eerste nummer in.

Op muzikaal vlak houdt de band het voornamelijk hard en kort zoals het hoort bij punkmuziek. Veel gitaar en stevige drums zijn sleutelwoorden in zijn composities. Hoewel de nummers staan als een huis en strak worden uitgevoerd ligt er toch gevaar op de loer. De muziek wordt snel eentonig en het onderscheid tussen het ene en het andere nummer wordt steeds vager naarmate de avond vordert. De enige variatie zit hem in de teksten, zo wordt er bijvoorbeeld een nummer in het Duits gezongen en wisselen Wolters en Bekker elkaar in het nummer Run Away op een toffe manier af, wat zorgt voor een opleving. Maar de teksten worden met te weinig kracht gezongen waardoor het verdrinkt in het gitaar- en drumgeweld.

OOO

Energie en enthousiasme

Het is duidelijk dat de bandleden op instrumentaal vlak getalenteerd genoeg zijn om deze muziek aan te pakken. Wolters speelt alsof ze met de gitaar in de hand geboren is, maar houdt het voornamelijk bij powerakkoorden waardoor er iets van een melodisch gat valt. Dit had opgevangen kunnen worden door de baspartij, maar die wijkt zelden af van wat de gitaar ook al speelt. Dit alles wordt gecompenseerd door de ster van de avond, Julia Bekker, die met haar drumpartijen alleen maar respect afdwingt. Ze laat geen steekje vallen en mept op het drumstel alsof het haar ex is. Zeer indrukwekkend, al zou wat dynamiek de beleving ten goede komen.

Desondanks is de band een plezier om te aanschouwen. Ze weten de energie hoog te houden gedurende de hele set. Zelfs als de basversterker halverwege uitvalt, weten ze er goed op te anticiperen, en als hij het even later weer doet met dezelfde energie door te gaan. Het enthousiasme is bewonderenswaardig en straalt energie af. Het publiek lijkt zich dan ook uitstekend te vermaken en bij de bar draaien ze overuren.

OOO

Enorm applaus

Als na een stevige set van drie kwartier de laatste klanken van het slotakkoord zijn weggestorven kan de band een enorm applaus in ontvangst nemen. Bekker vertelt nog snel dat de nieuwe EP High Pressure te koop is op cd of op cassette, waarvan de laatste optie enigszins curieus is aangezien het lang geleden is dat men nog opschepte over zijn nieuwe Sony cassetterecorder. De eerste kopers melden zich al snel en het grootste deel van het publiek blijft nog lekker napraten. Daarmee kan de band terugkijken op een niet geheel vlekkeloze, maar wel sfeervolle avond.