Vera Clubkaarthouders konden deze maandagavond gratis genieten van een Amerikaans garagepunkbandje. Slechts een handjevol mensen wist deze avond echter het podium aan de Oosterstraat te bereiken. Het maakt voor Cocktails niet veel uit: de band speelt de set met gepaste overtuiging. De thuisblijvers krijgen vandaag echter niet helemaal ongelijk: overdonderend was dit optreden namelijk niet.

#Hypotour

Het concert in Vera maakt onderdeel uit van de #Hypotour, een promotietour rondom het nieuwe album Hypochondriac. Frequente Veragangers zullen de sound van deze plaat wel herkennen. Die lijkt namelijk veel op het geluid van andere garagerammelpunkbands die hier spelen. Cocktails kan goed met deze stijl overweg. De nummers bevatten leuke loopjes en komen verrassend uit de hoek.

Niet memorabel
Live klinkt het gezelschap lekker Amerikaans, met name de zang doet bij vlagen denken aan Bruce Springsteen. De composities worden melodisch aangevuld door een synthesizer en een gitaar. Vooral deze leadgitarist weet wat hij doen moet: hij speelt mooie, herkenbare themaatjes. Helaas doet hij dit veel te weinig, meestal worden de slagpartijen gekopieerd. Cocktails valt hierdoor in herhaling. Tel daar de onhandige pauzes in de set en het minimale contact tussen de bandleden bij op en je weet eigenlijk al dat dit concert niet memorabel is.

Spelplezier

Gelukkig laten de Amerikanen zich niet makkelijk uit het veld slaan, met het spelplezier zit het namelijk wel snor. Er wordt zelfs nog een toegift gespeeld. De invalbassist houdt het voor gezien en na een kleine instrumentenwissel worden er nog twee nummers gespeeld. “We haven’t rehearsed this one”, vertelt leadgitarist Joel Cusumano voor het spelen van afsluiter Another Girl, Another Planet. Dat is blijkbaar ook niet nodig, dit nummer is het beste van de hele set.