Om het veertigjarig bestaan te vieren heeft Simplon vanavond Dr. Lektroluv uitgenodigd. De man met het groene masker presenteert Elektrik World, een eigen samengestelde compilatie van electroklassiekers. Het rauwe, maar funky geluid van de electro is een garantie voor een avond zweten met goede sfeer. De mannen van Ambivalenz, vroeger residents in Subsonic, zijn mee op tour en verzorgen bij deze thuiswedstrijd de warming-up.

Ambivalenz begint in een vrij leeg Simplon. Jammer, want het duo is echt niet zomaar een voorprogramma. De gasten van Ambivalenz hebben een fiks arsenaal aan brute platen waarmee ze het publiek om de oren slaan. Een plaat uit de Franse electrohoek is lekker zwoel en laat de feromonen makkelijk stromen. Maar Ambivalenz kwakt ook de ene na de andere dikke beukplaat erin.

Het is duidelijk dat de mannen Boys Noize tot één van hun voorbeelden scharen. Het rauwe geluid van electro komt zo goed naar boven en daar zijn we voor gekomen. Ambivalenz laat ook horen hoe dicht electro bij techno kan zitten en maakt af en toe zelfs de overstap.

Het zijn vette platen, en toch heeft Ambivalenz moeite de aandacht van de zaal vast te houden. Mogelijk komt dat doordat de overgangen tussen de nummers stroef verlopen. Fout zijn ze niet, maar het verloop is niet altijd dansbaar. Een ander minpunt is dat de mash-ups, die normaal goud waard zijn bij een optreden, niet heel sterk zijn. Eén keertje ‘Pump it up’ horen van Pump Up The Jam van Technotronic is niet genoeg om te appelleren aan de nostalgie en energie van de oude hit. Maar goed, dit zijn slechts smetjes op een verder sterk optreden van Ambivalenz.

Simplon is inmiddels wat voller, al is de avond lang niet uitverkocht. Helaas, want met nog wat meer vlees in de kuip was het optreden van Dr. Lektroluv verheven van een groot succes naar legendarisch. Het recept voor een geniaal optreden is verder compleet: Dr. Lektroluv met zijn karakteristieke groene masker en een oude telefoon die fungeert als koptelefoon, een energiek publiek en een scala aan dansklassiekers die het oudere publiek waarschijnlijk donders goed kent.

De toon is meteen gezet met de lijpe teksten van het nummer Frank Sinatra van Miss Kittin & The Hacker. Dit nummer uit de Franse electroclash-scene zit vol droge humor en werkt zeer bevreemdend, wat het optreden meteen een knotsgekke sfeer geeft. 

Moeiteloos zwerft Dr. Lektroluv langs alle hoeken van het electro-genre. New wave komt voorbij in de vorm van Blue Monday van New Order. Franse electro wordt vertegenwoordigd met de uitzinnige plaat La Rock 01 van Vitalic. En met Dancing In The Dark van The Proxy zijn de breakbeat-invloeden ook duidelijk merkbaar.  Dat laatste nummer doet het niet zo goed bij het publiek, maar met zijn eigen succesnummer Discothèque weet Dr. Lektroluv alles goedgemaakt.

Zelfs al staat Simplon niet helemaal vol, Dr. Lektroluv weet bijna iedereen mee te krijgen in zijn Elektrik World.