Puike Prijsvraag The Klezmatics

Win kaarten voor het New Yorkse jubileumfeestje!

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Daan van Os en Adrian Buckmaster ,

Om het dertigjarig bestaan te vieren van The Klezmatics gaat de band op wereldtournee. Op woensdag 1 februari komen de New Yorkers op bezoek in De Oosterpoort. En een Puike Prijsvraag is geen Puike Prijsvraag als er niks te winnen valt. Daarom mag 3voor12 groningen 2x2 kaarten weggeven.

Hoewel de band al dertig jaar aan de weg timmert, is er nog lang geen licht te zien aan het eind van de tunnel. The Klezmatics pakken groots uit door in elke prominente wereldstad een fantastisch klezmerfeestje te vieren. Dat is nog niet alles, want in november staat ons bovendien een spiksplinternieuw album te wachten. Genoeg om te vieren en naar uit te kijken dus!

De afgelopen decennia heeft de band Oost-Europese Joodse muziek een stapje hoger gebracht op esthetisch, politiek én muzikaal gebied. De nummers zijn bedoeld om sociale gerechtigheid en veranderingen in de wereld te benadrukken. Zo wordt de muziek ook wel als provocerend, mysterieus en “op het randje” omschreven. Mijlpaal in de geschiedenis van de band is de Grammy in de categorie “Best Contemporary Wolrd Music Album” in 2007.

Zou jij met je beste vriend, vriendin, papa, mama, oma, opa of wie dan ook bij dit bijzondere feestje aanwezig willen zijn? Laat ons dan weten wat deze band de afgelopen (30) jaren voor jou betekend heeft. Stuur je antwoord vóór woensdag 25 januari 12.00 naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. De winnaar krijgt die dag nog bericht.