#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: City Of Life

"We maken rockmuziek met een scala aan galmende gitaargeluiden en stevige drums. Melodieuze zanglijnen met grootse geluiden."

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Rianne Martens en Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan City Of Life.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen in Nachtcafé Warhol tijdens de nacht van woensdag op donderdag om 01.30.

Wat voor muziek maken jullie?
We maken rockmuziek met een scala aan galmende gitaargeluiden en stevige drums. Melodieuze zanglijnen met grootse geluiden.

Hoe is City Of Life ontstaan en hoe lang bestaan jullie al?
Onze wortels zijn gevormd in het najaar van 2014, toen bandleden Jeroen Schaaf en Michel Feeburg op zoek waren naar een zanger voor hun project. In hun zoektocht hebben zij Indy Hammingh benaderd en zodoende was de eerste repetitie op 29 december 2014 om te kijken of het klikte. Na twee jaar lang muziek te hebben gemaakt en her en der opgetreden te hebben, hebben we uiteindelijk onze definitieve formatie gevonden met Frank van Eerten op drums, Jeroen Schaaf op gitaar, Michel Feeburg op basgitaar en Indy Hammingh als zanger en gitarist.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Er zijn ontzettend veel bands en artiesten die ons inspireren, dus dat is lastig te zeggen, want er zijn genoeg bands van wie we het voorprogramma zouden willen verzorgen. Pratende over wat bij elkaar past, zouden U2, Kings Of Leon of iets als Young The Giant wel tof zijn.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
2016 is voor ons de periode geweest waarin wij de fundering hebben gelegd voor wie wij zijn en wat wij willen brengen. Wij hebben elkaar nog beter leren kennen en zijn gegaan van een muziekproject naar een vriendengroep die het te gek vindt om samen muziek te maken. We hebben nu een show klaar en een videoclip met single, dus het gaat de goede kant op.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Begin 2017 willen wij weer de studio in om meer muziek op te nemen, zodat we de mensen meer van ons kunnen laten horen buiten de shows om. Verder zullen we veel blijven spelen uiteraard!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Nachtcafé Warhol is sowieso één van de leukste plekken om te zijn rond 01.30, dus als je dan ook nog eens van livemuziek kunt genieten, is de keuze gauw gemaakt lijkt ons!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Wij zien deze editie van Grunnsonic als een kans om te laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan. We hopen nieuwe mensen te kunnen bereiken met onze muziek door dit optreden.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Het lijkt ons uiteraard te gek om in De Oosterpoort te staan, de Grote Zaal wel te verstaan. In De Oosterpoort optreden zou toch wel een hoogtepunt zijn voor ons, aangezien we allemaal uit Groningen komen. Een andere zaal die ons ook te gek lijkt is het Grand Theatre, vanwege het interessante entourage.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We zijn ontzettend fan van Hollow Men, dus dit optreden zullen we ongetwijfeld bekijken! De strakke sound en meerstemmige vocals spreken ons erg aan. Interessant om ook een akoestische gitaar te horen in een situatie waar de nummers relatief ruig kunnen zijn.