#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: The Blind Roofers

"Wij maken damsterdelta. Dat is een mengelmoes van classic rock, country en americana."

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Floris Duijn ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan The Blind Roofers.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
- donderdag 20.45 The Dogs Bollocks
- vrijdag 13.00-15.00 Qbuzz Sessions ergens tussen Groningen en Appingedam in de Damsterdelta Express
- vrijdag 23.00 Grunnsonic, Nachtcafé Warhol

Wat voor muziek maken jullie?
Wij maken damsterdelta. Dat is een mengelmoes van classic rock, country en americana. Denk CCR meets James Taylor, dan zit je in de goede richting. We repeteren aan het Groningse Damsterdiep, dat is onze Mississippi.

Hoe is de band The Blind Roofers ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
We bestaan sinds 2013, geboren uit een jamsessie nadat de instrumenten weer uit de wilgen tevoorschijn waren getoverd. Langzaamaan is het ontwikkeld tot het muzikale collectief dat we nu zijn.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Voor Hans Hannemann! Hij heeft bij onze EP-presentatie het voorprogramma verzorgd. Dat doen we graag een keer (of meermaals) terug voor hem, inclusief duet natuurlijk!

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
In maart 2016 hebben we onze eerste EP Lost In Wander gereleased in Vera. Dit was een groot feest en een mooie mijlpaal. De plaat is een mooie samenvatting van de eerste jaren van The Blind Roofers. Verder heeft dit jaar ons meer inzicht gegeven in waar we muzikaal heen willen de komende tijd.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Mooie muziek uitbrengen met als eerste wapenfeit de nieuwe single in februari. Verder nummers schrijven/opnemen voor een volgende EP/cd. Optreden op plekken waar onze muziek goed tot haar recht komt. Wij zijn gewoon heel rustig doch gestaag bezig met onze ontwikkeling. 

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat wij het leuk vinden om iedereen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van damsterdelta. Diepgaand, deinend en dansbaar.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een mooie avond waarop we spelen voor zowel onze lieve bestaande als nieuwe fans. Met als resultaat dat er leuke optredens en contacten voortkomen uit de Grunnsonic-show. 

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
​De Oosterpoort (Kleine Zaal is gezellig), Vera (er hangt nu zelfs een foto van ons!) en Bevrijdingsfestival Groningen (een en al liefde). Eurosonic Air schijnt overigens ook altijd wel een feestje te zijn!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Hans Hannemann, Stuart Mavis, Vikings in Tibet, Marble Heart, DE KAT en ga zo maar door. Zoals vaker stikt het van goede acts in Groningen!