#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Stuart Mavis

"Ik ben heel erg tevreden over 2016, behalve qua geopolitiek en de opwarming van de aarde. Dat moet beter."

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Floris Duijn ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Stuart Mavis.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Hallo 3voor12 groningen! Ik speel woensdag 11 januari om 00:15 uur met mijn kinders in De Warhol. Zo veel zin in, want als ik daar acts zie spelen, heb ik altijd het gevoel dat ik naar een gladiatorengevecht kijk. Op zaterdag staan we op Eurosonic Air op de Grote Markt in een reusachtige tent. Dat is om 13:45 uur en dat wordt heel erg speciaal!

Wat voor muziek maak je?
Spannende muziek. Een mix tussen elektronische en analoge popmuziek, super catchy maar nooit cheesy.

Hoe is de act Stuart Mavis ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Muziek is mij met de paplepel ingegoten, want m’n pa heeft Stairway To Heaven geschreven.

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Lil Yachty, 21 Savage, Yung Lean of Justin Bieber.
 

Wat heeft 2016 je gebracht?
Het begin van 2016 was zo saai!! We hebben alleen maar in de studio gezeten en gerepeteerd, maar dat was uiteindelijk wel goed om te doen. In mei werden we geselecteerd voor Popronde 2016 en werden we geboekt voor Live At Heart festival in Zweden (een soort ESNS maar dan Scandinavisch). Vervolgens hebben we daar zelf een tourtje omheen geboekt en speelden we onder andere in Berlijn en Göteborg.

We zijn ook nog mee geweest op de Horizontour langs de Waddeneilanden en we hebben in het najaar alle voorprogrammashows van The Cool Quest verzorgd. Met die tour hebben we in Tivoli en de Melkweg gespeeld, dat was ongelooflijk vet om te doen! Het allermooiste wat ons overkwam, was dat we ineens dikke interesse van Sony Benelux kregen en dat we een platencontract hebben kunnen tekenen. Ik ben heel erg tevreden over 2016, behalve qua geopolitiek en de opwarming van de aarde. Dat moet beter.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Een beetje geld verdienen met muziek maken en vooral heel veel mooie muziek de wereld in laten glijden.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Onze toetsenist heeft een nieuwe synthesizer die zo vet is!!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Ik hoop vooral dat er veel mensen komen kijken die ons nog niet kennen, en dat we een hoop nieuwe mensen ontmoeten. Ik ga ook proberen zoveel mogelijk bobo-borrels mee te pakken om overal een paar bitterballen te eten en een gratis biertje te drinken.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Grote Zaal van het Grand Theater, want het is de mooiste zaal van Noord-Nederland.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Boyz In The Woods want ik houd van hele nonchalante trap en zij maken dat. LGHTNNG vind ik ook heerlijke muziek. Shout out Vikings in Tibet, shout out Roberto Tan, shout out Kinoo.