#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Model Depose

"Kom langs en vertel ons hoe jij onze muziek zou willen noemen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Frank Wiersema en Donald van Tol ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Model Depose.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
​Wij spelen op 13 januari in Men At Work om 0.15 uur en op 14 januari bij Scherpe Oren (OOG) in Link050 om 17.00 uur.

Wat voor muziek maken jullie?
Minimalfreestylejazzfunksophistydoom. Nee gekheid. In onze muziek gebruiken we veel synths, andere elektronica naast en samen met een volledige band. Kom langs en vertel ons hoe jij onze muziek zou willen noemen.

Hoe is de band Model Depose ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
De band is in 2009 als project ontstaan. Na een muzikale zoektocht bestaat de band in zijn huidige vorm sinds 2013.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
IAMX! Zonder twijfel een favoriet van ons allen. Zowel het gebruik van de synths, de schitterende zang van Chris Corner als het donkere randje spreekt ons aan. En de styling van IAMX is fantastisch. Hoewel we muzikaal zeker verschillen van deze band zijn er vele aansluitingspunten.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
​2016 is voor ons het jaar waarin we getekend hebben bij het Duitse label Trisol en via deze weg ons album Splitting Light opnieuw uitgebracht hebben. Muzikaal gezien zijn we een van de ‘lichtere’ acts bij Trisol. We zijn erg blij dat onze muziek op deze manier meer mensen bereikt!

We hebben dit jaar een succesvolle releasetour door Nederland gedaan. Een ervaring die ons op veel nieuwe plaatsen gebracht heeft en waar we veel mensen hebben leren kennen.

Wat zijn de plannen voor 2017?
2017 zal in het teken staan van ons tweede album en natuurlijk van alle onvoorziene dingen.  

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Vooropgesteld dat ieder gewoon lekker moet doen waar-ie zin in heeft… Mensen die van synthesizers, gitaren, drums, bass en natuurlijk vette vocals houden, zouden onze muziek wel eens goed kunnen waarderen. Niet teveel in hokjes, maar goed inpasbaar. Aansprekend voor ouder publiek en aansluitend bij jongere mensen.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
​Wij hopen dat we tijdens deze editie in contact kunnen komen bij buitenlandse bookingagents in aanvulling op onze Nederlandse topper van SOZ Concerts.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Oosterpoort! Zo vaak voor het podium gestaan, maar er nog nooit op. We zouden het een eer vinden in de Kleine of Grote Zaal van deze mooie locatie een show te mogen geven.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
​KIN! Heerlijke, eerlijke, energieke en eigen muziek. Werkt live bezwerend en zit echt tof in elkaar.