#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Hollow Men

"We worden brutaler, creatiever en durven steeds een tandje harder te gaan"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Hollow Men.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Donderdagavond spelen we van 21.50 uur tot 22.35 uur in het Buckshot Café en vrijdagavond spelen we in De Kast. Daar zijn wij onderdeel van het House of Dudettes-festival.

Wat voor muziek maken jullie?
Ons geluid wordt vaak gekoppeld aan alternatieve rockbands als Coldplay, Muse en Biffy Clyro. Onze muziek onderscheidt zich van anderen door de akoestische gitaar die altijd in de basis ligt.

Hoe is de band Hollow Men ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
De band is ontstaan in juni 2015 vanuit de wil van frontman Joris J. Mellema om zijn toenmalige muziek in bandformatie te willen uitvoeren. De huidige formatie van Hollow Men bestaat sinds oktober 2015, dus ruim een jaar.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Bands als Di-Rect, Biffy Clyro, Bear’s Den.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
2016 heeft ons heel veel ervaring, zelfkennis en plezier gebracht! Mede door de talentenjachten als het Rode Oortjes Festival, Radio Veronica Breakthru en de finale van de POPgroningen Talent Award zijn we als band in een achtbaan van publiciteit beland. Veel dingen gingen snel, misschien te snel, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we het uiterste uit het jaar en ons hebben gehaald.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Veel spelen, veel nieuwe muziek maken, beter worden en ons publiek blijven verrassen met onze acties!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
In het afgelopen jaar hebben we veel meegemaakt, wat er voor gezorgd heeft dat we meer dan alleen muziek staan te maken tijdens een show. We worden brutaler, creatiever en durven steeds een tandje harder te gaan. Dit is iets wat we graag aan zoveel mogelijk mensen willen laten zien.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Naast een avond waar we van gaan genieten, hopen we toch echt iemand te ontmoeten die weet door welke deur we moeten om te bereiken wat we willen. Grotere podia, het buitenland en natuurlijk zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de muziek van Hollow Men.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Kleine én Grote Zaal van De Oosterpoort. Het is natuurlijk niet niks wanneer je in je eigen stad de meest bekende concertzaal vol krijgt. Het is meer een mentale mijlpaal dan dat het ons zozeer om de zalen zelf gaat.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Vikings in Tibet (we houden van muziek die we ritmisch niet snappen), The Movement (altijd heel fijn omdat het gewoon kneiter hard is) en The Rising Sun (er bestaat volgens ons niet een strakkere ritmesessie dan bij deze band).