#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Haas

"We noemen onze muziek hippop"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Lenting ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Haas.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Donderdag 12 januari locatie Buckshot Café. Showtime  22:55 uur.
Bussessie - 15.20 uur vanaf Perron C. Q-link 15 naar Zernike.

Wat voor muziek maak je?
Ik ben van origine een Nederlandstalige hiphopartiest. Maar met mijn nieuwe nummers goed in het popgenre te plaatsen. De band die ik een jaar geleden gestart heb, is daar een goed voorbeeld van. We noemen onze muziek hippop. Dit nieuwe genre hebben we in het leven geroepen omdat het precies vertegenwoordigt waar wij voor staan.

Hoe is de act Haas ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Ik ben begonnen als solo-artiest. Een jaar geleden bracht ik mijn single Wat Als Ik Een Milli Had uit. De track kreeg airplay bij 3FM, het was mijn eerste “echte” single. Ik studeer aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en zat in de klas met Ruben Lennaerts (bassist). Hij hoorde de single en vond het zo’n tof nummer dat hij mij voorstelde om samen te jammen. Hij kende nog wat muzikanten die hij benaderde voor de jamsessie. We doken de oefenruimte in op school en zijn nooit meer thuis gekomen!

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Typhoon, Opgezwolle, Opposites, Diggy Dex en Ali B. Allemaal helden. Er zijn er nog veel meer hoor, maar deze artiesten zijn of in hetzelfde genre te plaatsen of hebben een grote invloed gehad op mij.

Wat heeft 2016 je gebracht?
2016 bracht mij de band, veel shows en nieuwe fans. We hebben ook twee boekingsbureaus waar ik erg blij mee ben. Deckstar doet de clubs/discotheken en privéfeesten en Muzink doet de festival- en poppodiaboekingen.

Wat zijn de plannen voor 2017?
We zijn druk bezig met het opnemen van ons eerste EP. De titel van de EP is: Dromen Zijn Er Om Je Wakker Te Maken. Het is het eerste wapenfeit van de band. We werken er hard aan om Nederland een nieuw geluid te geven. Daarnaast willen we veel live spelen. Ons streven is een succesvolle single uitbrengen en Nederland kennis te laten maken met Haas.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Ten eerste omdat we de dopeste zijn in wat we doen. Onze show is energiek en heeft van alles wat. Bij ons kun je swingen, soms gaan we hard en andere tracks zijn weer echt om te luisteren. We nemen het publiek mee in mijn verhaal. Mijn artiestennaam is mijn achternaam en ik schrijf over het algemeen autobiografische teksten. Haas is geen gimmick. Elke show geef ik mijn volle honderd procent en laat ik mijn hart spreken. We hebben het in ons om een zaal helemaal plat te spelen.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Tijdens ESNS lopen er veel mensen uit het werkveld rond. Het zou mooi zijn als we onszelf in de kijker kunnen spelen. Er is nog geen label aan boord. Het zou tof zijn als Grunnsonic de opstap is naar ESNS 2018.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Oosterpoort of Vera, uitverkocht voor onze eigen show.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Roberto Tan. Ik ken Robert al een tijd, hij is een goede rapper en heeft dope tracks. We werken beiden met dezelfde producer Jeroen Russchen. We hebben samen een track liggen wat wel echt “hiphop” op zijn best is. Deze track brengen we snel uit.  Ik ben benieuwd naar zijn liveshow. Daarnaast vind ik The Rising Sun ook erg nice. Voor de rest laat ik me verrassen.