#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: BDKR

"Omdat ik naast streng ook gewoon een lieve jongen ben voor mijn publiek"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan BDKR.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Dat is in de &ZO, waar woensdagnacht een Grunnsonic danceprogramma is. Ik begin daar rond 01:00 uur en het duurt tot 02:00 uur.

Wat voor muziek maak je?
Heel erg cliché: dat wat ik op het specifieke moment cool vind! En dat verschilt nogal om de paar dagen. Ik maak eigenlijk geen muziek met een specifiek doel zoals een club, thuis op de bank of een film. Ik wil veel liever enorm veel muziek maken en later deze muziek op gevoel rangschikken als dat per se moet. Als ik draai, zou ik mijn muziek karakteriseren als een mix van: house, techno en psychedelic stuff met als kernwoorden groove en surprise.

Hoe is de act BDKR ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Mijn artiestennaam BDKR is ontstaan na het opstarten van de agency House Couture. Dit is een platform voor een aantal dj's om feesten te organiseren en daarbij draaiuren te maken. Ik draaide hiervoor onder de naam Aeneas, alleen had ik naast die muziek ook een passie voor andere stijlen binnen de elektronische muziek. Juist deze stijlen stonden in één lijn met de visie van House Couture. De daadwerkelijke naam BDKR is verzonnen door een vriend van mij na een intense brainstormsessie, waarbij vele prententieuze namen de revue passeerden. Om het toch wat dichterbij huis te houden, staat BDKR voor mijn achternaam, het bloed van mij, mijn vader en zijn vader.

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Er zijn zoveel artiesten waar ik eens voor zou willen performen en het denkbeeldige lijstje verandert om de zoveel tijd. Op dit moment ben ik erg into de sets van Levon Vincent, Jackmaster. 

Wat heeft 2016 je gebracht?
2016 was voor mij een succesvol en enorm leerzaam jaar. Naast dat ik meer leuke gigs ben gaan doen bij Paradigm ben ik enorm veel bezig geweest met produceren. Van dat laatste moet ik zeggen dat meer dan de helft schetsen zijn die vanuit pure creatieve uitspattingen zijn voortgekomen. Met draaien heb ik ook veel leerzame momenten gehad. Ik werk meer geordend en op tijd, drink vrijwel geen alcohol voor een gig en zorg dat ik altijd iemand naast me heb die zegt dat het allemaal top gaat.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Voor 2017 heb ik een aantal doelen. Ten eerste wil ik mijn producties uit gaan brengen op verschillende labels. Er staat nu al een op de planning voor het label van Paradigm. Ik ben de laatste tijd hard op zoek naar leuke labels om mijn muziek te pitchen. Ik ben ook bezig om een stage/werkplek te vinden bij een label of record store (dus als iemand nog een gedreven en uberhippe allrounder zoekt voor zijn bedrijf, je weet me te vinden). Ten slotte wil ik naast de muziek mijn master Filosofie afronden.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Omdat ik naast streng ook gewoon een lieve jongen ben voor mijn publiek.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Meer leuke contacten en kennissen die elkaar kunnen helpen in de moeilijke/harde wereld van de muziek.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Ik heb niet per se een plek waar ik graag wil optreden om de naam. De leukste optredens zijn vaak in een niet al te grote venue waar een enorm goede sfeer hangt. Dus het liefst zou ik optreden op plekken waar iedereen vol voor de avond gaat. 

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Oef, er zijn er zoveel. Ik vind de band Santa Fé echt te gek. Enorm aardige guys met een hele mooie sound.