Afgelopen donderdag spelen Abalone en City Of Life een set tijdens Simplon Up. Een publiek van een man of 25 is klaar om verrast te worden. Abalone brengt catchy indiepop, City Of Life is goed voor strakke rockmuziek. Onderscheidende vocalen is wat de bands samenbrengt.

Abalone

Abalone opent de avond. De indierockband uit Groningen vermaakt de Kleine Zaal met zijn catchy nummers. De door rock gefundeerde nummers worden opgefrist met hints naar rock-’n-roll en country. Ondanks dat de timing soms niet helemaal gelijk is, is het een krachtig geheel ondersteund door sterk aanwezige hihat en snelle gitaarriffjes. Juist geplaatste tempowisselingen geven elk nummer een andere feel.

Interessant is het contrast tussen de verschillende instrumenten en de vocalen van frontvrouw Sanne Basnet. Zij heeft een heldere, uit eenzelfde timbre-groep als Taylor Swift gegrepen, hoog klinkende stem. Met deze stem, geplaatst over de ruigere klanken van de band, heeft Abalone een onderscheidend element in handen. Vanavond laat de band met een prima optreden zien dat het echt wel iets in huis heeft.

Abalone

City of Life

Dan is het de beurt aan City Of Life. De rockband is een stevige binnenkomer in de Groninger muziekscene. Na optredens op Kadepop en Grunnsonic, nu een avondje Simplon. Steady beats en strakke gitaarsolo’s zijn de ingrediënten voor de goed in het gehoor liggende nummers. Waar veel rockbands snel een hoog tempo inzetten, heeft City Of Life de durf een net iets lager tempo te kiezen, zodat de solo’s beter uitkomen.

De stem van zanger Indy Hammingh is een aangenaam sausje over de strakke rockmuziek. Zacht en rauw tegelijkertijd. Hoog in het register is waar dit het meest tot uiting komt, zoals hoorbaar in Ready For More, een nummer met een knipoog naar de bandnaam. Het lang uitgestelde einde van het laatste nummer geeft de luisteraar de kans terug te denken aan dit optreden, een goed optreden van City Of Life.

City of Life

Abalone

Abalone

Abalone

City of Life

City of Life

City of Life