Genieten van de zomeravonden met Lepel en Subroutine

Van heerlijke luistermuziek tot dansbare platen bij Vera Zomercafé

Tekst: Iris Oversier Foto's: André Eggens ,

Jaarlijks kunnen we genieten van de Zomercafé avonden in de Vera. Van alles komt hier aan bod: pop, rock, punk, heavy metal, poëzie en natuurlijk de Popquiz. Jaarlijks presenteren Subroutine Records en Lepel Concerts drie Nederlandse bands. We mogen deze editie weer in onze handen knijpen, want op zaterdag 30 juli vullen The Avonden, Kanipchen-Fit en Baby Galaxy het programma.

The Avonden

The Avonden zullen de avond aftrappen. De gedichten van Gerard Reve die op de eerste EP God is de Liefde te horen waren, hebben op het recent uitgegeven album Nachtschade plaatsgemaakt voor een nieuwe, serieuzere insteek. Nachtschade is begonnen als soloproject van voorman Marc van der Holst, maar The Avonden is tegenwoordig in verschillende formaties te zien. Op het Zomercafé wordt Marc vergezeld door Ineke Duivenvoorde (Space Siren) en Jan-Pieter van Weel (Split Milk, Hospital Bombers).

Kanipchen-Fit

Kanipchen-Fit begon toen Empee Holwerda, voormalig bandlid van Solbakken en LUL, van Amsterdam naar New York verhuisde. Zijn vrouw, dichteres Gloria Williams, nam de rol van zangeres in. Samen maken ze sterk afwisselende blues en noise rock met hier en daar opzwepende funkaccenten. Nu ze een aantal jaar geleden weer in Amsterdam zijn gaan wonen treden ze gelukkig weer vaker op in Nederland. Recentelijk is hun EP Unit for These Times Forever uitgekomen.

Baby Galaxy

In Maastricht kwam dit jaar Baby Galaxy om de hoek kijken. De band speelde op de mei-editie van Incubate en zetten een zeer aangenaam jaren negentig geluid neer dat doet denken aan grote bands als The Dismemberment Plan, Pinback en Enon. Na dit Zomercafé touren ze door Europa en er wordt dit jaar nog een veelbelovende debuutplaat verwacht.

De avond wordt afgesloten door de afwisselend dansbare platen van het DJ collectief Turner, Buiter & Stetter Overdrive. Zoals elk jaar gaat dat door tot in de late zomeruren.

Vera Zomercafé van Subroutine Records en Lepel Concerts vindt plaats op zaterdag 30 juli in de Vera. De deuren zijn van 22:00 tot 04:00 geopend en de show begint om 22:30. Entree: maandkaart (1,50 euro). Kijk voor meer informatie op de site van Vera.