Oud & Nieuw vieren in Groningen Oud & Nieuw vieren in Groningen

Een overzicht van puike party’s om 2017 goed mee te beginnen

, Tekst: Jan van der Meulen Foto: Jdmoar

Oud & Nieuw vieren in Groningen

Een overzicht van puike party’s om 2017 goed mee te beginnen

Tekst: Jan van der Meulen Foto: Jdmoar ,

Nog anderhalve week en dan ligt 2016 alweer achter ons. Het was een bewogen jaar, vol geweldige en minder geweldige ontwikkelingen, zowel binnen als buiten de muziekwereld. Maar goed, jij wilt natuurlijk weten waar je dit daverende jaar nu goed af kunt sluiten. Dat treft: laten wij hier nou net een prachtig overzichtje hebben van de leukste gelegenheden om de eerste dag van het jaar alvast met een flinke kater te verprutsen.

Superheroes NYE

Superheroes

Superheroes

Waar? Simplon
Wat? Een dansfeestje waar je zelf kunt kiezen wat er gedraaid wordt. Het thema? Superhelden. Daar moet genoeg mee te doen zijn, gezien de eindeloze lijst Marvel-films van de laatste jaren.
Waarom? Iedereen kent er wel eentje, zo’n figuur dat tijdens een huisfeestje constant met zijn grijpgrage vingertjes aan Spotify zit om de rest van het klootjesvolk eens even te onderwijzen over wat écht goeie muziek is. Wil je daar dit jaar vanaf zijn, doe diegene een kaartje voor Superheroes NYE cadeau. In Simplon heerst namelijk democratie op de dansvloer, wat inhoudt dat iedereen met diezelfde vingertjes op zijn smartphone kan stemmen welke muziek er gedraaid wordt. Even met twintig man een eurootje de neus inleggen en jij bent dit jaar van dat gezeik af.

 

Moulin Rouge

New Year's Eve | Club Kokomo | Moulin Rouge

New Year's Eve | Club Kokomo | Moulin Rouge

Waar? Club Kokomo
Wat? Une fête à la France met als thema de klassieke Moulin Rouge, maar dan met moderne dancemuziek.
Waarom? We leven in roerige tijden. Anno bijna 2017 vliegen de terroristische aanslagen, Brexits en Donald Trumps ons om de gemeenschappelijke oren. Om even een nachtje de ogen te sluiten voor deze moderne misère is het in Club Kokomo voor €17,50 mogelijk om net te doen alsof het jaar 1897 net gaat beginnen. Je krijgt hiervoor een mooi riedeltje dj’s voorgeschoteld. Cancan-danseressen zijn helaas niet inbegrepen. Of toch wel? De pagina van het evenement spreekt namelijk raadselachtig over “een aantal verrassingen waar je steil van achterover zult slaan”.

Fabulous Masked Mess

NYE Masked Ball – Fabulous Masked Mess

NYE Masked Ball – Fabulous Masked Mess

Waar? De Kast
Wat? De reputatie van De Kast is die van een meer dan prima tent om zo gênant mogelijk de bloemetjes buiten te zetten. Wees in dat licht nu maar alvast blij dat het een gemaskerd bal is.
Waarom? Vorig jaar had De Kast met een avond die ze zelf omschreven als “the gayest night of 2016” al één van de meest extravagante feestjes van de stad in huis. Dit jaar wordt beloofd daar nog een schepje bovenop te doen, dus als je nog pandapunten over hebt, kun je die hier ook mooi over de balk smijten. Op de Facebookpagina wordt al gesuggereerd om iedereen bij de jaarwisseling eens even een “lekkere tongzoen” te geven dus dat belooft wat. Sta je al een tijdje droog? Slechts 15 euro mensen, is dat ook weer opgelost.

 

DOT NYE 2017

DOT NYE 2017

DOT NYE 2017

Waar? DOT, het voormalig Infoversum. Je weet wel, die UFO achter Simplon.
Wat? Een relaxt oudejaarsfeest met relaxte dj’s, relaxte stoelen om naar de oudejaarsconference te kijken en een relaxte saxofonist die live komt optreden. Gewoon relaxt.
Waarom? Omdat je ook geen twintig meer bent. Die kutjeugd gaat zijn gang maar met al dat vuurwerk, gezuip en al die andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Nee, jij zit liever met een vadsige oliebol in je knuistjes naar Youp te kijken. Klinkt goed? Dan ben je bij DOT aan het juiste adres. Aftellen naar twaalf uur, de oudejaarsconference (niet van Youp, maar toch) kijken op het megascherm, en zoveel oliebollen als je maar naar binnen kan duwen zitten allemaal bij de 25 euro inbegrepen.

NYE w/ Prosumer + Church

OOST • NYE w/ Prosumer + Church

OOST • NYE w/ Prosumer + Church

Waar? OOST
Wat? Champagne, techno en een goede sfeer (dat laatste is vooralsnog niet door de organisatie bevestigd, maar vertrouw ons maar, wij hebben er verstand van).
Waarom? Omdat OOST de nieuwste club van Groningen is, er goeie muziek gedraaid wordt en het zo onderhand best een hippe tent genoemd mag worden. Jij bent toch ook best hip? Jij houdt toch ook van goeie muziek? Jij wordt toch ook helemaal wild van het financieel ondersteunen van nieuwe startups? Precies. Twee tientjes neerleggen en gaan met die banaan.

ExclusiveVibez NYE Indoor Edition

ExclusiveVibez NYE Indoor Edition

ExclusiveVibez NYE Indoor Edition

Waar? Drafbaan Stadspark
Wat? Een megagroot eindejaarsfeest in het Stadspark, met eigen vuurwerkshow!
Waarom? Als jongen van de provincie wil ook ik nog wel eens overvallen worden door een melancholieke hang naar de tentfeesten van weleer. Elkaars t-shirts kapottrekken, meer met bier gooien dan het opdrinken en uiteindelijk toch een Dixi aan de rand van het terrein vol kotsen. Waar blijft de tijd. In dit geval vlak voor de deur, want op de drafbaan in het Stadspark gaat het dit jaar gebeuren! Althans, er wordt een flinke tent neergezet. De organisatie gooit het vooral op een vuurwerkshow en het consumeren van ballonnen onder het genot van dancemuziek, maar nergens is te vinden dat eerder genoemde activiteiten niet mogen. Voor 25 euro voel je je weer één avond de provinciaal die je eigenlijk nog altijd bent.

NYB Drum & Bass Edition

Subsonic NYB Drum & Bass Edition: A.M.C & The Clamps

Subsonic NYB Drum & Bass Edition: A.M.C & The Clamps

Waar? Subsonic, ja echt!
Wat? Drum-n-bass in alle smaken; van ‘liquid’ tot ‘mokerhard’
Waarom? Omdat je geen zin hebt om bij je schoonouders te zitten? Omdat Subsonic terug is? Omdat de entreeprijs slechts een tientje is? Omdat je het anders ook niet weet? We kunnen hier allemaal lulverhalen ophangen, maar op dit feest wordt als nergens anders de hele avond knoeperdharde drum-n-bass gedraaid en als je daar van houdt, heb je je kaartje waarschijnlijk toch al gekocht.

Paradigm NYE+D

Paradigm NYE+D

Paradigm NYE+D

Waar? Paradigm
Wat? Een technoparty in Paradigm laat verder weinig aan de verbeelding over, dachten wij.
Waarom? Omdat het in Paradigm is en je dus gegarandeerd bekenden tegen het lijf gaat lopen. Hartstikke gezellig natuurlijk, en de line-up is, zoals we van de roemruchte technotempel gewend zijn, ook niet mis. Net als de prijs trouwens. Wie om twaalf uur het flesje water wil heffen in de Suikerunie mag namelijk de portemonnee leegschudden: een kaartje kost maar liefst 45 euro. Toch te duur? Dan volgt er de volgende dag gelukkig nog een herkansing met het Paradigm NYD-feest, waarvoor je slechts 25 euro uit de poeplap hoeft te trekken.

 

Galactic Psycle 2017

Galactic Psycle 2017

Galactic Psycle 2017

Waar? Hundread Sound Accompany
Wat? De genre-aanduidingen voor de verschillende area’s op dit feest zijn van de categorie ‘Light Space’, ‘Dark Space’ en ‘Regeneration’. Geen flauw idee dus eigenlijk, maar iets bijzonders wordt het sowieso.
Waarom? Verandering van spijs doet eten, zeggen wij altijd maar. Nu was 2016 een jaar waarin de wereld behoorlijk is veranderd. Wordt het dus niet eens tijd dat ook jij die hipsterhouding van je eens herziet? Tuurlijk, je kunt weer in dezelfde tent tussen hetzelfde volk naar dezelfde dj gaan staan kijken. Maar je kunt 2017 ook fris beginnen door gewoon naar de Pop Dijkemaweg te trekken en lekker tussen de hippies aan de space-oliebollen te gaan zitten. Waarom niet? Slechts €12,50 de neus, portie truffels niet inbegrepen.

New Years Eve

News Cafe: New Years Eve

News Cafe: New Years Eve

Waar? News Café
Wat? De naam van het evenement geeft het misschien al weg: een oudjaarsfeest, maar dan wel echt midden in de stad.
Waarom? Nou, in elk geval niet om de originele naam. Maar goed, verder lijkt alles op orde. Verschillende muziekstijlen, gegarandeerde voetjes van de vloer en een uitbundige hoeveelheid aan drank en zoetigheid is wat er beloofd wordt. Als je trouwens nog niet weet wat je met je dertiende maand moet doen, zit je hier ook goed: voor 200 euro kun je de rij overslaan en met vier man in de VIP-ruimte aanschuiven én krijg je er ook nog een fles drank bij. Het plebs staat voor 15 euro al binnen.

Hard Paradise: New Year’s Eve

Hard Paradise: New Year's Eve

Hard Paradise: New Year's Eve

Waar? Troubadour
Wat? Een heuse hardcorefuif, in gabberstijl
Waarom? Omdat je toch zeker geen mietje bent? We horen de gedachten bijna in alle kaalgeschoren hoofden in de stad rondgaan: wat is er toch met die dancemuziek van tegenwoordig aan de hand. Techno? Traag, slaapverwekkend gedreun. Niks voor de echte pillenbek natuurlijk, die kan zijn energie hier bij lange niet in kwijt. Godzijdank dus stelletje kale knikkers, dat jullie dit jaar niet worden vergeten. Oh, en een kaartje kost slechts 5 euro! Hakkûûh.

Oud & Nieuw Disco

Oud & Nieuw Disco

Oud & Nieuw Disco

Waar? De Silo
Wat? Een dansfeest, maar dan een echte, met echte disco en echte dansjes
Waarom? Laten we eerlijk zijn. Dat gehos in de kroeg of die domme huppelpasjes die je op technofeestjes constant ziet, dat is natuurlijk geen dansen. Nee, vroeger ging dat wel anders. Toen werd er in de disco nog echt de blits gemaakt en was dansen nog meer dan doen alsof je kramp krijgt en tegelijk jeuk hebt waar je niet bij kunt. Wat zeg je? Jij weet nog wel hoe je moet swingen? Wat een mazzel: dat kun je dan mooi in de Silo laten zien. Dus trek dat glitterjasje maar vast uit de mottenballen. Ook begint dit feestje pas na twaalven, dus kun je mooi thuis nog aftellen voor de tv. Je bent immers een ouwe lul of je bent het niet.

New Year’s Eve at Warhol

New Year's Eve at Warhol

New Year's Eve at Warhol

Waar? De Warhol dus.
Wat? Lekker op stap naar de Warhol. Maar dan met oud en nieuw. Dus.
Waarom? In 2016 ontslagen? Huis leeggeroofd en niet verzekerd? Dertiende maand opgegaan aan alimentatie? Of verdien je gewoon een kutsalaris? Geen probleem joh, de Warhol wil dat iedereen op hun feestje kan komen en houdt de entreeprijs dus lekker schappelijk. Voor een rijksdaalder (voor de jongste lezers: dat is € 2,50, red.) sta je al binnen. Wat je daarna kan verwachten behoeft verder niet zoveel uitleg. Volgens de organisatie wordt het “Warhol like you know it”.

Wolthers New Years Party

Wolthers New Years Party

Wolthers New Years Party

Waar? Wolter Wolthers
Wat? De Facebookpagina biedt hierin weinig inzicht, maar wij gokken dat er drank en dansbare muziek aanwezig zullen zijn.
Waarom? Vorig jaar bood Wolter Wolthers een uniek concept aan: voor een vaste entreeprijs kon iedereen de hele nacht lang drinken zonder extra kosten. Een recept voor faillissement, zal je zeggen. Blijkbaar dachten de heren en dames Wolthers er zelf ook zo over, want dat concept is dit jaar geschrapt. De entreeprijs is echter wel verlaagd tot een schamele 5 euro. Dat is in vergelijking met de prijzen voor veel andere feesten zo een krat bier dat je extra op kunt zuipen, dus waar hebben we het eigenlijk over?

Donovan’s XXL New Year’s Party

Donovan's XXL New Year's Party

Donovan's XXL New Year's Party

Waar? Huize Maas
Wat? Voor een vast bedrag de hele avond onbeperkt drinken. Om de bijbehorende boost in zelfvertrouwen te kunnen benutten wordt er voor dansmuziek gezorgd. Of er ook een partyfotograaf aanwezig is, weten we niet, maar we hopen het niet voor je.
Waarom? Huize Maas durft het, in tegenstelling tot het bovenstaande feest, wel aan dit jaar en neemt die formule gewoon schaamteloos over. Iedereen weet hoe irritant het is om na een avond goed zuipen te ontdekken dat je voor drie maanden spaargeld aan rondjes hebt staan verbrassen. Wie eventjes een vast bedrag neerlegt, kan er tenminste vanuit gaan dat hij januari niet elke avond achter het station hoeft door te brengen om nog te kunnen eten. Misschien dat een avondje tippelen van tevoren trouwens wel nodig is, want een kaartje mag maar liefst zes tientjes kosten.

We Love 2017!

De Drie Gezusters: We love 2017!

De Drie Gezusters: We love 2017!

Waar? De Drie Gezusters
Wat? Wat niet? De Facebookpagina belooft elf feesten voor de prijs van één.
Waarom? Het is in deze 21e eeuw een bekend probleem onder adolescenten: keuzestress. Wat moet ik met mijn leven? Doe ik wel de juiste opleiding? Moet ik nu die unieke reis naar Cambodja en Laos maken of pas volgend jaar, als iedereen al is geweest? Bami of Nasi? Kiezen is klote, dus dat kan volgend jaar wel weer. Gewoon even € 17,50 aftikken en je staat in de Drie Gezusters, in elke zaal op een ander feest met een ander thema.

Ook dit jaar valt er dus voor iedereen weer genoeg te kiezen. Wat het ook wordt, 3voor12groningen wenst iedereen bij dezen alvast een daverend 2017!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen