HoppaH presenteert vrijdag "Dag na het feest" in Vera HoppaH presenteert vrijdag "Dag na het feest" in Vera

Groot feest verwacht tijdens albumpresentatie van powerfolkband

, Tekst: Ennio Wolsink Foto's: Jan Lenting en Jan Westerhof

HoppaH presenteert vrijdag "Dag na het feest" in Vera

Groot feest verwacht tijdens albumpresentatie van powerfolkband

Tekst: Ennio Wolsink Foto's: Jan Lenting en Jan Westerhof ,

Vrijdag 16 december keert de Groninger powerfolkband HoppaH terug naar Vera. In 2013 presenteerden ze hier een plaat en dat doen ze nu weer met Dag na het feest. En zaterdag zal die titel ongetwijfeld toepasselijk zijn: de verwachting is een intens vrolijke avond vol dansen en gekkigheid.

HoppaH maakt lastig te kwalificeren muziek. Op het eerste gehoor een kruising tussen folk en ska, met rauwe Nederlandstalige zang. Toch doe je de band hiermee tekort, want de opzwepende muziek van HoppaH is een klasse apart. De band telt maar liefst zeven muzikanten: Serge van Laar (zang); Laura Iwema (viool en zang); Esther de Boer (klarinet en zang); Erik de Jong (accordeon); Jorris Klaassen (percussie); Roy Rolleman (bassist); Obed Brinkman (trombone). Een grote en diverse bezetting, met veel ervaring in andere bands en/of aan het conservatorium. Speciale vermelding verdient de eigen geluidsman van HoppaH, Han Kortekaas. Hoge verwachtingen dus, die dit zevental gemakkelijk waarmaakt.

HoppaH is eind 2011 opgericht door Serge van Laar. Zijn zwaarmoedige en poëtische teksten werden in balans gebracht door een stel ervaren muzikanten, die zorgen voor de vrolijke tegennoot. Toen de demo Maar ach, maar ja in datzelfde jaar werd uitgebracht ging het hard. De afgelopen vijf jaar heeft de band tientallen klinkende namen aangedaan zoals Noorderzon, Festival Hongerige Wolf en Oerol.

Shoe Eating Rabbits

Shoe Eating Rabbits

Het eerste album volgde in 2013, nu is het dan tijd voor de tweede: Dag na het Feest. Het album zal wederom gepresenteerd worden in Vera met akoestische folkbluestrashband Shoe Eating Rabbits als support. Met banjo, gitaar, viool, accordeon, bas en zang zetten ook zij een stevig potje opzwepende en dansbare muziek neer. Om het feest compleet te maken verzorgt Pushin Wood, bekend van Bambeats en LOFT, de tweede support.

HoppaH + Shoe Eating Rabbits + Pushin Wood
Vrijdag 16 december in Vera, deuren 20:30, aanvang 21:00. Prijs:  €1,00 + maandkaart (€1,50).

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen