#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Savannah

"Eigenlijk laat ik gewoon mijn ziel spreken in mijn muziek"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Floris Duijn ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Savannah.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 11 januari om 20:30 uur in Brouwerij Martinus.

Wat voor muziek maak je?
Ik vind het altijd lastig om mijn muziek in een hokje, als in genre, te stoppen. Maar als ik mijn muziek moet verwoorden in een genre dan beschrijf ik het toch als folk met wat pop-invloeden. Eigenlijk laat ik gewoon mijn ziel spreken in mijn muziek. Soms ook de ziel van anderen. En dan in een poppy-folk jasje.

Hoe is de act Savannah ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Zingen doe ik al sinds ik klein was. Ik leerde vanaf mijn achtste levensjaar gitaar spelen en ik begon vanaf daar ook ongeveer met liedjes schrijven. Niets serieus nog, uiteraard. Ik ging pas echt serieus schrijven toen ik een jaar of zestien was. Toen deed ik mee aan de talentenjacht ‘Café Martini XL’ bij RTV Noord, al bijna twee jaar geleden, en sindsdien treed ik op onder de naam Savannah. Dat is trouwens mijn echte naam en geen bedachte artiestennaam zoals sommige mensen soms denken, haha!

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
​Dat vind ik een leuke vraag! Ik zou heel graag nog eens het voorprogramma willen doen van Gavin James. En ook erg tof: Ed Sheeran. Maar ja, wie wil dat nou niet? Of het voorprogramma verzorgen van Sufjan Stevens, Daughter, Bear’s Den of Gabrielle Aplin lijkt mij ook niet verkeerd! Of allemaal, haha!

Wat heeft 2016 je gebracht?
​Het was een heel erg leuk jaar en dit jaar heeft mij veel gebracht. In het begin van het jaar werd ik genomineerd voor de POPgroningen Talent Award, in de zomer speelde ik op heel veel festivals waaronder Noorderzon, deed ik ook mee aan Giels Talentenjacht en mocht ik spelen in de Jaarbeurs in Utrecht. Verder heb ik natuurlijk veel opgetreden: van intieme concerten in huiskamers of het bos tot in Simplon met full band.

Wat zijn de plannen voor 2017?
​Er zijn al wat plannen gemaakt voor 2017 waar ik al mee aan de slag ben gegaan. Ik wil al een tijdje een EP gaan uitbrengen, dus wie weet komt dat er wel aan in 2017! Verder laat ik mij verrassen. En ik ga uiteraard weer lekker veel optreden!

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Niemand moet komen. Wel mag iedereen komen. Lekker vrij, toch? Maar ik zou het jammer vinden wanneer mensen niet komen want dat zou minder gezellig zijn. Verder wil ik graag mensen raken met mijn liedjes en mijn stem. En dat doet geen pijn, echt niet!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Ik hoop dat Grunnsonic mij meer mooie optredens en herinneringen met een tof publiek gaat brengen. Ik wil mensen altijd graag iets meegeven met mijn muziek. Als dat lukt, ben ik gelukkig. Daarnaast zou het ook erg leuk zijn als ik wat meer geboekt zou worden en meer bekendheid krijg!

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Ik zou heel graag eens in Vera willen spelen, op het Bevrijdingsfestival of een concert geven in Der Aa-Kerk. Ik heb daar weleens met mijn gitaartje staan spelen en zingen en ik vergat gewoon even mijn tekst door het kippenvel dat ik kreeg. Wat een prachtige akoestiek heb je daar! En ik heb ook een paar keer gespeeld in Simplon en dat is ook altijd heel erg leuk! Kortom: genoeg plekken nog in Groningen waar ik (weer) wil spelen!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik vind zoveel acts tof dat ik niet kan kiezen, haha! MyDearestDear: dit zijn denk ik zo’n beetje de liefste mensen die ik ken in de muziekscene, met hele mooie lieve liedjes gezongen door prachtige stemmen waar ik echt bij weg kan dromen. Ook vind ik Stuart Mavis tof omdat hij leuke catchy liedjes maakt. Voor de dansjes zou ik zeker een kijkje nemen bij Marble Heart en The Blind Roofers. En ten slotte Sascha Elisah en Kira, toffe singer-songwriters die ook mooie liedjes schrijven.