#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Vera's Charm

"Onze liveshow vertelt een verhaal dat iedereen weer anders ervaart"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Harold Zijp ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Vera's Charm.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 11 januari om 21:00 in Cleopatra.

Wat voor muziek maken jullie?
Vuige indierock met vlagen van grunge en postpunk.

Hoe is Vera's Charm ontstaan en hoe lang bestaan jullie al?
Na een optreden van The Walkmen in Vera (2013) en de nodige dorstlessers in de Kelderbar werd het fundament voor Vera’s Charm gelegd. Sinds een jaar speelt The Charm in haar huidige driemansformatie, met twee gitaristen en een drummer.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Bass Drum of Death.

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
2016 heeft ons een nieuwe formatie gebracht en daarmee ontwikkelden wij een frisse, unieke sound. Hiermee zijn we de Twang Wolf Studio ingedoken en hebben we onze eerste twee echte singles, What Comes Next en Sapphire Eyes, opgenomen en uitgebracht op ons eigen label Forlorn Hope Records. Daarnaast hebben we veel ervaring opgedaan door regelmatig optredens te doen. Hierdoor hebben we flink vooruitgang geboekt in onze muziek.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Heel veel spelen. Én in 2017 gaan we onze debuutplaat opnemen en deze uitbrengen op vinyl.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Vera’s Charm heeft zonder twijfel een unieke sound. Onze liveshow vertelt een verhaal dat iedereen weer anders ervaart. Of je nu houdt van surrealistische poëzie of lekker smerige, vuige rock of beide, The Charm móet je zien.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Wereldfaam. Afgezien daarvan zou het vet zijn om komend jaar op een aantal festivals te kunnen spelen. Stiekem dromen wij van de Popronde. We hopen vooral zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze muziek door heel Nederland heen.

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
In het Noorderplantsoen tijdens Noorderzon. Voor ons als Stadjers is het een bijzonder fijne plek om te zijn en het lijkt ons te gek om daar te kunnen spelen. Uiteraard staat Vera ook altijd hoog bij ons.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
The Movement vinden we te gek, nu al een legendarische liveband. Nuchtere gasten die weten hoe ze moeten beuken. Ook zijn we erg fan van Marble Heart. Iets met overtuiging.