#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: MyDearestDear

"We proberen warme harmonische klanken te produceren door gevoel om te zetten in melodieën"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan MyDearestDear.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op vrijdag 13 januari hopen we zoveel mogelijk oortjes te verblijden met onze muziek. Om acht uur zullen wij te horen en te zien zijn tussen allerhande kleding en schoeisel in Men at Work.

Wat voor muziek maken jullie?
We proberen warme harmonische klanken te produceren door gevoel om te zetten in melodieën. We zingen veel tweestemmig. Dat resulteert in een soort van dromerige Arctische indiefolk.

Hoe is de act MyDearestDear ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
We waren al een tijd vrienden toen we op een avond besloten ons te gaan vermaken door muziek te maken. Enkele weken later speelden we tijdens Nootuitgang 2012 voor het eerst voor publiek. Met een beetje geluk wonnen we, waardoor er snel meer concertjes volgden. In 2015 verhuisde Marije naar Groningen, waar Tristam al jaren woonde. Hierdoor werd het makkelijker om af te spreken en werd er dus meer geoefend, waardoor veel meer optredens volgden.

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Daughter, I Am Oak, Beirut, Rue Royale. 

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
We hopen dat iedereen de juiste keuze maakt! Daarbij helpt het programma(boekje) en de website, waar vele nummers te beluisteren zijn. Spreekt onze stijl jou aan, dan hopen we natuurlijk dat je langskomt.

Wat hoop je dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Ervaringen, leuke mensen, fijne muziek, inspiratie en leuke plekken om te spelen. 

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
Niet alleen 2016, maar ook 2015 is ons goedgezind geweest. WinterWelVaart, het Bevrijdingsfestival, Noorderzon, Eurosonic, Kadepop, Vera, Simplon, zomaar een greep uit de locaties waar wij hebben mogen spelen. Ja, het zit de afgelopen twee jaar heel, heel erg mee!

Wat zijn de plannen voor 2017?
Concertjes geven buiten Groningen, aangezien we in onze hometown al veel hebben mogen spelen. 

Waar in Groningen zouden jullie graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
Wij zouden heel erg graag een keer op de bühne van De Oosterpoort willen staan. Het geluid is daar zo waanzinnig goed. We gaan ons best doen om in 2017 een voorprogramma in De Oosterpoort te mogen verzorgen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Savannah. Zij schrijft prachtige ingetogen liedjes met veel diepgang. Haar muziek doet ons een beetje denken Daughter!