#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Meadowlake

"Nu nog dromeriger en nog energieker!"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Richard Lahuis en Donald van Tol ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Meadowlake.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdagavond 11 januari om 22.15 bij Hooghoudt Music Sessions en donderdagavond 12 januari om 23.10 in De Warhol. Voor meer, houd onze Facebookpagina in de gaten.

Hoe is de band Meadowlake ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Meadowlake is een band met drie jongens en twee meiden. Eerst was er de vriendschap, toen een zanger die liedjes schreef en vervolgens koos iedereen een instrument. Meadowlake zag het levenslicht in 2013.

Wat voor muziek maken jullie?
Iemand schreef ooit eens heel mooi over ons: “Een krachtige mix van degelijke songs omvat in een dikke deken van gitaar en echo belooft wat voor de toekomst. Indiepostrock op z’n best.” Dat is nog steeds waar, denken we, maar we zouden er inmiddels nog twee tegenstrijdige dingen aan willen toevoegen: nu nog dromeriger en nog energieker!

Voor wie zouden jullie graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Afgelopen november hebben we bij een paar shows het voorprogramma gedaan van Town of Saints in Duitsland. Dat was erg tof en zouden we graag nog eens weer doen!

Wat heeft 2016 jullie gebracht?
In 2016 hebben we de opnames van ons debuutalbum afgerond. Sinds augustus zijn we weer aan het optreden en we hebben inmiddels al heel wat shows gedaan waarin we veel nieuwe liedjes hebben gespeeld.

Wat zijn de plannen voor 2017?
Heel veel live blijven spelen en het album uitbrengen!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
De liveset die we nu spelen, is heel gaaf om te doen, dus het plezier spat ervan af. Heel veel mensen in Groningen hebben waarschijnlijk wel eens een Meadowlake-show gezien de afgelopen jaren, maar de nieuwe liedjes laten weer een andere kant van ons zien die verrassend en nieuw is.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
In 2014 hebben we in ditzelfde interviewtje om bananensoesjes gevraagd, maar nooit gekregen. Graag geserveerd op een dienblad en niet gooien richting het podium.

Waar in Groningen zouden jullie graag een keer willen optreden en waarom?
De Barn op het Damsterplein lijkt ons gaaf, omdat dit dan echt een thuiswedstrijd voor ons is. De zanger van de band woont aan het Damsterplein en heeft elk jaar uitzicht op dit prachtige podium.

Welke andere lokale act die ook op Eurosonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Met Orange Skyline hebben we in 2013 in de halve finale en in de finale gestaan van de POPgroningen Talent Award. Dat schept een band. Vorig jaar tijdens Eurosonic hebben we een liveshow van ze gezien en dat was te gek. Een aanrader dus!