POPgroningen Talent Award gaat weer van start

Popkoepel POPgroningen maakt deelnemende acts bekend

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Bob de Vries ,

Ook in 2015 organiseert POPgroningen weer de Talent Award. Dit is de kans voor Groningse bands en singer-songwriters om zich te ontwikkelen en om kennis te maken met professionals. De prijzenpot is ook niet mis. Onder andere een optreden op het bevrijdingsfestival Groningen, deelname aan de SENA Performers POPnl Award in de Melkweg en ook nog eens een optreden op Eurosonic 2016. Daarnaast krijgt de winnende act een coachingstraject aangeboden door een professional uit de popmuziek.

De zoektocht naar deze muzikale parels uit Groningen begint met acht voorrondes door de provincie. Ze zijn allemaal gratis toegankelijk en vinden plaats op vrijdagen en zaterdagen. De bands die door de voorrondes heen komen, spelen in de halve finale in Simplon. Daar strijden de halve finalisten om een plekje in de finale, welke zal plaatsvinden in Vera.

De bands en singer-songwriters die mogen deelnemen aan de POPgroningen Talent Award 2015 zijn: 99zero, Alfonso y señor Leon, Big Brothers Band, Caius Bonus, City of Life, Dramali, Duroc, Erling, Hans Hanneman, Joëlle Smidt, Knight Susan, Läcker, Lonely in Harlem, Marble Heart, Marjoram, Matthijs, Mees, Mijke Eryng, Mr Memoir, Nevelia, Oes, Partiboi, Rum & Skunk, Sheepskin Wolves, Speiker, Ten Years Today, The Anti-D’s, The Dino's, The Life Jagged, The Mandrills, The Movement, The Rising Sun, Tied Laces, Tom Kootstra, Travelguide, Vault Pack, Vera’s Charm, Victor’s Village, Vikings in Tibet en WRG BRENT.

Agenda

Wie de bands wil aanmoedigen, benieuwd is naar de deelnemende acts, of gewoon zin heeft in een biertje, de planning van de voorrondes is als volgt:

Vrijdag, 06-02, Bar Meneer Jansen, Appingedam:
Tied Laces, City of Life, Joëlle Smidt, The Movement, Partiboi

Zaterdag, 07-02, Punt 1, Leek:
Oes, Mr Memoir, The Life Jagged, 99zero, Nevelia

Vrijdag 13-02 Boelies Pub, Winschoten:
Tom Kootstra, Läcker, Travelguide, Hans Hanneman, Sheepskin Wolves

Zaterdag 14-02 JC Avalon, Zuidhorn:
Ten Years Today, Alfonso y señor Leon, Victor’s Village, Caius Bonus, Erling

Vrijdag 20-02 Café de Toeter, Veendam:
Big Brothers Band, Vikings in Tibet, The Anti-D’s, WRG BRENT, Marjoram

Zaterdag 21-02 De Pluu, Winsum:
Dramali, Vault Pack, The Dino's, Vera’s Charm, Speiker

Vrijdag 27-02 Fox, Stadskanaal:
The Mandrills, Mijke Eryng, Mees, Duroc, Marble Heart

Zaterdag 28-02 JC Express, Uithuizen:
The Rising Sun, Rum & Skunk, Lonely in Harlem, Matthijs, Knight Susan