ESNS12: Henzel & Disco Nova speelt de zaal leeg en weer vol ESNS12: Henzel & Disco Nova speelt de zaal leeg en weer vol

Stevig beukwerk van Amsterdams electroduo

, Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Henk Veenstra

ESNS12: Henzel & Disco Nova speelt de zaal leeg en weer vol

Stevig beukwerk van Amsterdams electroduo

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Henk Veenstra ,

Je kent ze misschien van Vage Gasten of van hun Rara Aves avonden in de Melkweg of anders van Mysteryland, Solar of Valtifest. Henzel & Disco Nova komen er aan en Noorderslag is de volgende halte.

CONCERT
Henzel & Disco Nova, Noorderslag, Binnenzaal, 14-10-12

MUZIEK
Het stevigere electrowerk met een hang naar techno. De twee Amsterdammers zijn bekend geworden met het Vage Gasten collectief en zijn sinds een kleine twee jaar samen een volwaardig dj-duo. Naast remixen van onder andere Cassius en Daft Punk kwamen ze in oktober met hun eerste ‘eigen’ ep, in samenwerking met Baskerville. In de Melkweg hebben ze hun eigen Rara Aves avonden waar electro en techno naar het grote publiek worden gebracht en ze zijn sinds het begin bij 22tracks.com betrokken.

PLUS
Deze mannen weten hoe ze een zaal aan het dansen, springen en schreeuwen krijgen en doen zelf even hard mee. Ze hebben er plezier in en weten dat fantastisch over te brengen op het publiek. Vanaf het begin gaat het gas er vol op en de mix van techno en electro gaat er bij iedereen soepel in. Als de zaal steeds voller begint te lopen gaat het feestje steeds meer los.

MIN
Ze staan een beetje ongelukkig na de hardcorehiphoppers van Dope D.O.D. geprogrammeerd, waardoor vrijwel de hele zaal bij het begin van hun set leegloopt, iets waar ze zelf natuurlijk niks aan kunnen doen. Net als dat de kleine technische probleempjes niet hun schuld zijn. Iets meer een eigen smoel krijgen is wel iets waar ze aan kunnen werken. De visuals zijn niet fantastisch en er mag wel iets meer variatie in de set.

CONCLUSIE
Wil je een stevig electrofeest houden en zoek je een headliner? Henzel & Disco Nova doen daar niet moeilijk over en zorgen gegarandeerd voor een memorabel feest. Ze hebben knap ondanks de eerst leeglopende en vervolgens weer volstromende zaal de aandacht vastgehouden en als eerste echte ‘dance’ act van de avond het publiek hongerig gemaakt naar de rest. Missie voltooid.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen