The Swains presenteren eerste album Thrill in Vera The Swains presenteren eerste album Thrill in Vera

“Een mix van blues, garage, funk en een vleugje waanzin”

, Tekst: Petra Huijgen

The Swains presenteren eerste album Thrill in Vera

“Een mix van blues, garage, funk en een vleugje waanzin”

Tekst: Petra Huijgen ,

Vrijdag 7 december zal de Groninger band The Swains in Vera hun eerste album Thrill presenteren. Het trio werd eerder door 3voor12 groningen omschreven als een “mix van blues, garage, funk en een vleugje waanzin”. Zelf belooft de band het publiek “een tornado van garagerock, blues, gospel en soul“. Het album is een release van hun eigen platenlabel Bloody Drum Records. Ook de Groninger band Big Ear en de Amerikaanse Allah-Las zullen op deze avond spelen.

The Swains bestaat uit zanger Jouke van der Krieke, (bas)gitariste Maike Doornebosch en drummer Peter Blokzijl. Ze wonnen een aantal jaar geleden de Groninger Popprijs en stonden de afgelopen jaren vaker in Vera. Een paar jaar geleden waren ze het voorprogramma van Cheap Trick en vorig jaar van de Puerto Ricaanse band Davila 666.

De avond zal worden geopend door het zeskoppige Big Ear, onder leiding van Dikkie Visser. Deze Groningse band is gevormd rond ex-leden van Planet Orange en heeft dubbel slagwerk als basis, aangevuld met toetsen, gitaar en blaasinstrumenten. Daarna spelen de surfrockers van Allah-Las uit Los Angeles. Afgelopen weekend nog te zien op Le Guess Who in Utrecht, nu openen ze voor The Swains in Vera.

The Swains CD-presentatie + special guest: Allah-Las & Big Ear
Vrijdag 7 december in Vera
Aanvang 21:00 uur, Gratis + maandkaart (€ 1,50)

The Swains zijn ook te zien op 15 december tijdens de ‘WinterWelVaart’ in de binnenstad van Groningen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen