Uit De Klei Getrokken – Nr. 8 Uit De Klei Getrokken – Nr. 8

Week 8

, Tekst: Anne Bouma, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken – Nr. 8

Week 8

Tekst: Anne Bouma, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink ,

Welkom bij de achtste editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. Dit keer aandacht voor een hoop bandwedstrijden, namelijk: De Groninger Popprijs (terug van weg geweest), de singer-singwriter contest Nootuitgang, de finale van het Rode Oortjes festival en de CAST DJ Contest. Verder komen aan bod: Radius, Wishfulmusic, Onderstbvn, Origins, Freak Strano en Riso.

Week 8

Welkom bij de achtste editie van Uit De Klei Getrokken. In deze rubriek besteedt 3VOOR12/Groningen extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad én provincie. Dit keer aandacht voor een hoop bandwedstrijden, namelijk: De Groninger Popprijs (terug van weg geweest), de singer-singwriter contest Nootuitgang, de finale van het Rode Oortjes festival en de CAST DJ Contest. Verder komen aan bod: Radius, Wishfulmusic, Onderstbvn, Origins, Freak Strano en Riso.

Radius - deal met T2 en airplay in de States
Radius, de new wave poprock band rondom de Grootegaster Johan Faber gaat lekker. De release van hun debutplaat was mogelijk gemaakt via Sellaband, maar nu is de plaat ondergebracht bij T2 Entertainment. Dat is goed nieuws voor Radius en haar fans. De plaat Universal Love Code is nu verkrijgbaar bij veel online- en offline platenzaken en komt daarmee op de radar van een groter publiek. "De eerste recensies zijn veelbelovend." Aldus Faber: “We hopen dan ook dat nog veel meer mensen van onze muziek gaan genieten.” Een ander leuk nieuwtje rondom Radius is dat ze inmiddels ook opgepikt zijn door een aantal Amerikaanse radiostations, bij één daarvan (UnRegular uit Boston) hebben de Groningers inmiddels een telefonisch interview afgegeven.

Wishfulmusic huiskamerconcerten (kaarten beschikbaar voor vrijdagavond)
Wishfulmusic organiseert huiskamerconcerten in en rond Groningen. De organisatie valt op door haar bijzondere aanpak waarbij persoonlijk contact centraal staat. Niet alleen contact tussen de muzikanten en publiek maar ook contact tussen de muzikanten onderling. De muzikanten worden voor het concert bijvoorbeeld al met elkaar in contact gebracht. Hierdoor wil Wishfulmusic bijzondere en spontane samenwerkingen initiëren.

Morgenavond (vrijdag 25 februari) is het het volgende deel van Wishfull Music. In een huiskamer aan de Stephensonstraat in Groningen zal de Canadese countryzangeres Jadea Kelly optreden. Verder komen Jos de Vries en Sebastiaan Wiering spelen; deze twee heren zijn bekend van Groninger folkrockformatie VENcE.

Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar, deze kosten 6 euro per stuk. Hiervoor kan je contact opnemen met Wouter de Boer, wouter@wishfulmusic.nl. Zie de website www.wishfulmusic.nl of de eventpagina op Facebook voor meer informatie.

Onderstbvn
Op zaterdag 5 maart zal in de Hundread Sound Accompany Onderstbvn voor de eerste keer plaatsvinden, met onder meer 030303 Raveteam (een vijfkoppig team dat reeds Lowlands en zalen als De Melkweg en Tivoli onveilig hebben gemaakt) en DS-10 Dominator (die muziek maakt op een Nintendo DS-10). Volgens de organisatie krijgt Groningen er een "kakelvers feest" bij waar niet alleen dj's de dienst uitmaken maar ook een audiovisueel spektakel een prominente plaats krijgt, verzorgd door kunstenaarscollectief Owsum. Naast deze drie headliners treden een hele rits aan Groninger dance dj's op: Miguel, Druktemakers, Wesz and his Neon Poodle, Andy Jay ft. Marike en Keij. Voor meer info zie: www.ondrstbvn.nl

Finale Rode Oortjes Festival
Eveneens op 5 maart zal de finale van het Rode Oortjes Festival plaatsvinden, een belangrijke bandwedstrijd voor Groningen, Drenthe en Friesland die dit jaar voor de negentiende (!!!) keer wordt georganiseerd. De afgelopen weken zijn er vier voorrondes geweest waarbij de volgende vier bands als finalisten uit de bus zijn gekomen: NU (poprock), The Astonics (soulful pop), Mr. Wallace (ska) en Elle Alpha (blues, poprock). Naast de finalisten treden twee andere bands uit de voorrondes op die met wildcards gelijk mochten doorstromen, namelijk Destitution (thrash metal) en Supernovas (alternative rock). En alsof er nog niet genoeg leuke bands zullen optreden volgende week zaterdag, zullen De Gringo's (punk, ska, reggae) tijdens het juryberaad ook nog spelen. Meer info: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001900128078

Singer-songwritercontest Nootuitgang zoekt kandidaten
Nootuitgang
is een singer-songwritercontest met een vakjury georganiseerd door het cultureel studentencentrum USVA, waarin Groningse studenten kunnen strijden om een publieksprijs en opnametijd in een Groningse studio. De jury bestaat uit vakmensen en singer-songwriters. Één van de juryleden is overigens niemand minder dan onze eigen singer-songwriter expert Sander Nieuwenhuijsen! De finale van Nootuitgang zal op 21 april in Simplon plaatsvinden. Kandidaten kunnen zich nu nog inschrijven tot 15 maart op de website: http://www.nootuitganggroningen.nl/inschrijven/.

Groninger Popprijs
De Groninger Popprijs is weer terug van geweest. Voorheen werd deze bandwedstrijd georganiseerd door Groverpop, nu wordt de fakkel overgenomen door de nieuwe Groninger popkoepel POPgroningen. Zoals gebruikelijk worden in alle Groninger gemeentes voorrondes gehouden. De finale vindt plaats op 3 juni, in Simplon. De winnaar van De Groninger Popprijs zal Groningen vertegenwoordigen tijdens de SENA Performers Pop NL Awards in Amsterdam op 27 augustus 2011. Daarnaast krijgt de winnaar een prijzenpakket dat bestaat uit opname van een EP, het maken van een videoclip, vouchers te besteden bij een muziekwinkel, een optreden op Eurosonic en een coachingstraject. Bands en acts kunnen zich nog inschrijven tot 10 maart. Voor meer info zie: http://www.popgr.nl.

Origins
Op zaterdag 26 februari vindt Origins plaats, een feest op een nieuwe locatie in Groningen, namelijk indoorstrand Binnenpret. De organisatie brengt een zeer gedurfde en vernieuwende line-up die onder andere bestaat uit de volgende namen: Ripperton, Rauwkost, Juan Sanchez en Aron Friedman. Ripperton is voornamelijk bekend van zijn rustige, diepe platen met vaak een dromerige touch. Natuurlijk is er ook gedacht aan de lokale jongens en komen Freak Strano en Milan Meyberg uit Groningen en Hesz uit Leeuwarden onze techno-hartjes verwarmen.

CAST DJ Contest
In maart vindt ook weer een nieuwe editie plaats van de CAST DJ Contest waar lokaal en studerend talent zijn of haar kunsten mag komen vertonen. De voorrondes zullen op donderdag 4 maart en vrijdag 5 maart plaatsvinden in Simplon. Vervolgens zal op zaterdag 12 maart op dezelfde locatie de finale plaatsvinden en bekend worden wie de beste Groningse student DJ van dit jaar is!

Riso op Awakenings
Voor de danceliefhebbers die al uitkijken naar de zomer is er ook nog ander nieuws! Afgelopen week is de line-up van Awakenings Festival bekend geworden en met trots mogen wij mededelen dat Groningse househeld Riso ook van de partij is op zaterdag 25 juni. Hij zal die dag Area A openen voor onder andere Henrik Schwarz, Âme en Mathias Kaden.

Freak Strano: nieuwe releases
Tenslotte sluiten we deze editie van Uit De Klei Getrokken af met het volgende. Zeer binnenkort zal Freak Strano een nieuwe release doen op het Friese Klopfgeist Label. De EP Planetary Collapse zal naast de track Planetary Collapse zelf remixes van dezelfde plaat door Navar en Sebastian Davidson bevatten. Verder kunnen wij ook alvast verklappen dat binnenkort de nummers Through The Hourglass en The Salvation ook op hetzelfde label uitgebracht gaan worden.

  Freak Strano - Planetary Collapse by Freak Strano

  Freak Strano - Through the Hourglass by Freak Strano

  Freak Strano - The Salvation by Freak Strano

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen