Dampende en stomende grooves bij Bambeats Dampende en stomende grooves bij Bambeats

Derde editie Bambeats met in de hoofdrol Basement Freaks

, Johanz Westerman (tekst) & André Eggens (foto's)

Dampende en stomende grooves bij Bambeats

Derde editie Bambeats met in de hoofdrol Basement Freaks

Johanz Westerman (tekst) & André Eggens (foto's) ,

Het was weer een gezellige boel afgelopen zaterdag in Simplon. Zwierige vrijdansers, high op de 'afrotripbeats' van DJ Wytse, reggae-soul-afro-breaks van Pushin Wood Soundsystem, de bigbeat mash up grooves van de Belg Zamali en een hoofdrol voor Basement Freaks. Jammer dat de avontuurlijkste als laatste moest, maar verder was het een geslaagde avond waarmee Bambeats wederom heeft aangetoond bestaansrecht te hebben in Groningen

Derde editie Bambeats met in de hoofdrol Basement Freaks

Het was weer een gezellige boel afgelopen zaterdag in Simplon. Zwierige vrijdansers, high op de 'afrotripbeats' van DJ Wytse en het brede reggae-soul-afro-breaks draaiwerk van Pushin Wood Soundsystem. Vervolgens achter de broek aan gezeten door de bigbeat mash up grooves van de Belg Zamali. Met flarden James Brown en Michael Jackon er door, wat het soms onnodig toegankelijk maakte en wij het een beetje gezapig en slaapverwekkend begonnen te vinden.

De hoofdrol was voor Basement Freaks, die wist te verassen met zijn afwisselende set van balkanbreaks, freakrock, electrofunk en dubstep. Tegen die tijd waren er nog maar een kleine 100 van de ongeveer 230 bezoekers over. Jammer dat de avontuurlijkste als laatste moest, maar verder was het een geslaagde avond en heeft Bambeats wederom aangetoond bestaansrecht te hebben in Groningen.

De artwork met hardware herten en de graffiti computer naast de dansvloer geeft aan dat ze meer willen zijn dan een gemiddeld dansfeest en dat is gelukt. Nog iets meer gekte en uitdaging in artwork en muziek en het feest is helemaal compleet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen