Zweetfestijn onder maneschijn Zweetfestijn onder maneschijn

Stephan Bodzin en Marc Romboy doen wederom Groningen aan, ditmaal met hun Luna Live Tour.

, Tekst: Anne Bouma Foto's: Niels Meijer

Zweetfestijn onder maneschijn

Stephan Bodzin en Marc Romboy doen wederom Groningen aan, ditmaal met hun Luna Live Tour.

Tekst: Anne Bouma Foto's: Niels Meijer ,

Marc Romboy en Stephan Bodzin, twee doorgewinterde veteranen in de techno-scene, werken inmiddels alweer zes jaar samen aan hun muzikale producties. Begin dit jaar brachten zij Luna uit, een album met daarop alle tracks die ze samen gemaakt hebben. Ook bevatte de CD extra’s, zoals een hele rits aan remixes van onder andere Joris Voorn, Minilogue en Stimming

Stephan Bodzin en Marc Romboy doen wederom Groningen aan, ditmaal met hun Luna Live Tour.

Marc Romboy en Stephan Bodzin, twee doorgewinterde veteranen in de techno-scene, werken inmiddels alweer zes jaar samen aan hun muzikale producties. Begin dit jaar brachten zij Luna uit, een album met daarop alle tracks die ze samen gemaakt hebben. Ook bevatte de CD extra’s, zoals een hele rits aan remixes van onder andere Joris Voorn, Minilogue en Stimming. Alsof dat nog niet genoeg was besloten de heren er ook nog een live tour aan vast te plakken. Even zag het er naar uit dat Nederland overgeslagen zou worden maar de vrij nieuwe organisatie 126 BPM, ook de stuwende kracht achter Subsonic (een nieuwe club aan de Grote Markt, red.), wisten Romboy en Bodzin te strikken voor een avond Huize Maas.

Wie kan er beter deze avond openen dan Harde Baas, de man voor wie Marc Romboy en Stephan Bodzin een van zijn grootste inspiratiebronnen in de muziek zijn? De populaire Groningse DJ had afgelopen winter Marc Romboy nog op zijn verjaardagsfeest in een uitverkocht Simplon staan. Die avond werd meteen duidelijk dat de hardere techno zeer goed aanslaat onder de Groningse studenten en ook vanavond zijn er veel jonge gezichten te zien. Harde Baas begint zijn set met sferische en grootse platen van onder andere Max Cooper en Ripperton. Rond half een, wanneer de zaal al goed vol is gelopen, begint hij met de stevigere platen en deze lijn trekt hij door tot aan het einde van set. De harde bassen en het hoge tempo worden met open armen ontvangen door het dan al zeer enthousiaste publiek.

Callisto (Joris Voorn Remix Soundcloud Edit) by marcromboy

Wanneer Marc Romboy en Stephan Bodzin om half twee op het podium verschijnen gaan overal in de bomvolle zaal de handen in de lucht. Ook de twee heren lijken er erg veel zin in te hebben en zij beginnen met passie aan hun krachtige live-set. Dat de heren tijdens hun live-sets het nieuwste van het nieuwste niet schuwen wordt al snel duidelijk. Bodzin houdt meerdere malen de gloednieuwe iPad in de lucht en ook Romboy is bezig met interessante apparatuur. Dat het top producers zijn, daar is geen twijfel meer over mogelijk wanneer de heren rond drie uur overstappen op de cd-spelers. Verassend genoeg beginnen de twee met een aantal funky, bijna zomerse platen, een welkome verlichting na de zware, donkere sound die hun live-set domineerde.

Phobos (Synthapella SC Edit) by marcromboy

De rest van de avond kiezen de heren voor platen die bij hun vertrouwde, stevige techno-sound passen. Hoewel rond vijf uur de dynamiek wel een beetje uit de set verdwenen is blijft het tot aan sluitingstijd stampvol in Huize Maas. Aan het einde van deze avond is een ding zeker: het publiek heeft zich zwaar en vooral zwetend vermaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen