Gemoedelijke sfeer en goede muziek voor een prikkie Gemoedelijke sfeer en goede muziek voor een prikkie

Prachtige lentedag kent perfecte afsluiting bij Lepel Concerts

, Wymer Praamstra (tekst) & André Eggens (foto's)

Gemoedelijke sfeer en goede muziek voor een prikkie

Prachtige lentedag kent perfecte afsluiting bij Lepel Concerts

Wymer Praamstra (tekst) & André Eggens (foto's) ,

Al enige tijd organiseert Lepel Concerts ongeveer één keer per maand kleinschalige concerten in Groningen. Voor een paar euro zijn de meest uiteenlopende bands te zien, zo ook vanavond in de nieuwe locatie in een (anti-)kraakpand in de Antillenstraat: Vespro

Prachtige lentedag kent perfecte afsluiting bij Lepel Concerts

Al enige tijd organiseert Lepel Concerts ongeveer één keer per maand kleinschalige concerten in Groningen. Voor een paar euro zijn de meest uiteenlopende bands te zien, zo ook vanavond in de nieuwe locatie in een (anti-)kraakpand in de Antillenstraat: Vespro.

Het is even zoeken, maar de locatie is zeker de moeite waard. In Vespro, een groot pand op het industrieterrein vlakbij de Korrebrug hebben de mensen van Lepel Concerts een prachtig zaaltje gemaakt, met een geschikt formaat en knus met kleedjes, stoelen en banken aangekleed. Veel mensen blijven wat langer dan verwacht in de stad hangen door de warmte, dus begint het concert gewoon een uurtje later, waardoor met de al aanwezige Engelse bandleden rustig een praatje kan worden gemaakt. Binnen mag nog gewoon gerookt worden en met biertjes voor een euro is de tijd snel om.

De Engelse jongens van The Wickets zijn samen met hoofdact Alright The Captain een maand op tour door Europa. Hoewel ze op het eerste gezicht nogal uitgeblust over komen (met tien man in een krappe bus duizenden kilometers afleggen heeft zo zijn nadelen) is de muziek verrassend energiek: goed rockende post-punk en liedjes die sterk in elkaar zitten. Typisch een bandje dat, in tegenstelling tot de ‘moeilijkere’ acts die later op het programma staan, nog wel eens bij een groter publiek bekend kan worden.

De tweede band van de avond, Woud, is een nieuwe tak aan de Bonne Aparte/Adept/Eklin-boom. Bassist Wouter Venema heeft zijn bas ingeruild voor een keyboard en samen met Keimpe Koldijk, bekend van o.a. de eerder genoemde bands en Bebe Fang, maakt hij experimentele en gelaagde ambient. Het publiek gaat er rustig bij zitten en geniet in het donker van de muziek. Bij Woud is het een beetje hetzelfde als bij het aanverwante Eklin, je moet echt luisteren naar de muziek en er in mee gaan om het goed te kunnen waarderen. Een paar mensen haken dan ook tijdens het concert af om achterin of in de voorste hal te gaan praten. Woud weet gelukkig de rest van de zaal goed te boeien. De eerste EP is te verkrijgen bij Samling Records en bevat naast drie prachtige nummers ook prachtige artwork op posterformaat.

Aan Alright the Captain de eer om de avond af te sluiten. Een valse start met een kapotte gitaar daargelaten weten de drie Engelsen te imponeren. De volledig instrumentale math rock is niet zoals vaak in het genre extreem hak-op-de-tak, maar kent een duidelijke structuur in de nummers. De spacy geluiden die af en toe uit de basgitaar komen zijn een leuke toevoeging die perfect in de sfeer van de muziek passen. Lepel Concerts combineert een goede programmering met spannende onbekende bands uit binnen- en buitenland met een ontspannen sfeertje en is zo één van de sympathiekste initiatieven op concert gebied in Groningen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen