De strijd barst los bij de POPGroningen Talent Award De strijd barst los bij de POPGroningen Talent Award

Groninger bands strijden om meer dan alleen de eer

, Tekst: Niels Cornelis Meijer & Ennio Wolsink

De strijd barst los bij de POPGroningen Talent Award

Groninger bands strijden om meer dan alleen de eer

Tekst: Niels Cornelis Meijer & Ennio Wolsink ,

Vanaf dit weekend gaan dertig bands de strijd met elkaar aan om de POPGroningen Talent Award. In de voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale in Simplon op 3 juni. De winnaar van de finale gaat er niet alleen met de eer van door, maar neemt ook een finaleplaats bij de SENA Performers POPnl Award in 2012 mee naar huis

Groninger bands strijden om meer dan alleen de eer

Vanaf dit weekend gaan dertig bands de strijd met elkaar aan om de POPGroningen Talent Award. In de voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale in Simplon op 3 juni. De winnaar van de finale gaat er niet alleen met de eer van door, maar neemt ook een finaleplaats bij de SENA Performers POPnl Award in 2012 mee naar huis.

Daarnaast krijgt de winnaar een uitgebreid coachingstraject waarin hij wordt klaargestoomd voor de landelijke finale. Ook wordt er gestreefd om een meer complete artiest of band te maken. Ten slotte staat iedere winst -of dat nu een provinciale voorronde of de landelijke prijs- garant voor een aantal boekingen, daar er steevast programmeurs van verschillende podia in de zaal aanwezig zijn. Al met al is het dus menens voor de muzikanten bij de Talent Award, een echte kans om professioneler én groter te worden.

De POPGroningen Talent Award heette voorheen de Groninger Popprijs en werd georganiseerd door Groverpop. Tegenwoordig organiseert POPGroningen de competitie en alle randactiviteiten.

De organisatie wil een centrale plek gaan innemen in de Groninger muziekscene. POPGroningen wil dus meer zijn dan een organisator een wedstrijd. Ze zetten in op talentontwikkeling en het leggen van verbindingen tussen podia, boekers, artiesten en aanverwante personen en organisaties. Een manier waarop de organisatie dit wil doen is door ouderwets contacten te leggen bij podia (in de stad en in provincie) en de lokale scene onder de aandacht te brengen.

Daarnaast komt er -ja ja - een Web 2.0 website, waarop iedereen die iets met muziek doet een profiel kan aanmaken. Muzikanten, boekers, podia, oefenruimtes of kleine festivals kunnen makkelijker met elkaar in contact komen, samen dingen ondernemen en oproepen plaatsen. Deze veelbelovende online koepel wordt op 3 juni tijdens de provinciale finale gelanceerd.

Hieronder vind je alle van alle bands de speeldata, tevens hebben wij voor je bijna alle links en genres voor uitgezocht, zodat je al deze lokale bands, waaronder veel verborgen parels, alvast kan beluisteren. De entree is bij alle voorrondes overigens gratis.

8 april - Platform Theater - Groningen (info)
Marijn (folk)
Mountain Man (rock)
Tyler's Gone (rock)
None Shall Pass (metal)
Herben Grin (rock)

9 april - Boelie's Pub - Winschoten (info)
The Horrible Twunts (hardcore, metal)
Beyond Existence (crunk, neo-soul)
Dusk
Above The Rules (rock)
NO-ID (punkrock)

15 april - Boozers - Delfzijl (info)
Destitution (thrash metal)
Ginger Likes... (glamrock, metal)
The Metatrons (electronica)
Tunebone (grunnrock)
Project Unknown (rock)

16 april - Muziekcafé De Bast - Stadskanaal (info)
..And The Gods Made Coffee (blues, punkrock)
Madjuk Booties (punkrock)
No Repair (alternative, big beat, experimental)
Rococo (indie, poprock)
Erling (indie, alternative, electronica)

21 april - De Spieghel - Groningen (info)
Stain On Teflon (new folk/street folk)
Sascha (akoestisch, countrypop)
Kicks For Hot Lips (rock)
Elle Alpha (blues, poprock)
The Phrases (indiepop)

22 april - Pruim City - Groningen (info)
El Nore (singer-songwriter, pop)
Danskie (rap, hiphop)
Lais
New Rad Fading (new wave, alternative rock)
The Gunshow
(rock)

Speculeren over wie de voorrondes en/of de finale gaat winnen? Reageer dan hieronder op dit artikel en laat je mening weten!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen