Fans halen Lou Barlow naar Groningen Fans halen Lou Barlow naar Groningen

Vera vol? Dan regelen we zelf wel een locatie

, Ingmar Griffioen

Fans halen Lou Barlow naar Groningen

Vera vol? Dan regelen we zelf wel een locatie

Ingmar Griffioen ,

Lou Barlow treedt vrijdag 5 februari op in Groningen. Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het concert alleen plaatsvindt dankzij een stel enthousiaste fans. "Het hele concert is geboekt, opgezet en gepromoot door fans", laat Koen ter Heegde weten namens Team Hedwig: een gelegenheidscoalitie van Lou Barlow-fans in Groningen.

Vera vol? Dan regelen we zelf wel een locatie

Lou Barlow treedt vrijdag 5 februari op in Groningen. Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het concert alleen plaatsvindt dankzij een stel enthousiaste fans. "Het hele concert is geboekt, opgezet en gepromoot door fans", laat Koen ter Heegde weten namens Team Hedwig: een gelegenheidscoalitie van Lou Barlow-fans in Groningen. "Omdat Vera niet ging lukken, hebben we het zelf maar opgezet en een locatie gezocht. Dat is het Platformtheater geworden."

De liefde tussen Lou Barlow en Groningen is wederzijds. Als bassist van Dinosaur Jr. en frontman van Sebadoh en The Folk Implosion bouwde de Amerikaan volgens Ter Heegde een bijzondere band op met Groningen en vooral met Vera. "Lou Barlow tourt momenteel met The Missingmen, de begeleidingsband van Mike Watt, en er was nog een dag vrij in de tour. Omdat Vera die avond Destine heeft staan, is vanuit fans in Groningen besloten het zelf maar te regelen."

Het initiatief is genomen door Hedwig, een voormalige artist host van Vera, benadrukt Ter Heegde. "Zij heeft een geluidstechnicus gezocht, ons van Subroutine Records gevraagd en nog een aantal mensen, waarvan ze wist dat ze enthousiast waren. Het is voor 100% een initiatief van mensen uit de scene, die graag Lou Barlow in Groningen willen zien. Maar als hij er eenmaal is, moeten we die zaal met 350 mensen ook vol zien te krijgen." Ter Heegde meent dat Vera ook blij is met deze uitkomst. "Vanuit Vera zullen ook mensen komen. Op deze manier is het voor alle partijen goed."

Lou Barlow & The Missingmen speelt vrijdag 5 februari vanaf 20.00 uur in het Platformtheater aan het Boterdiep in Groningen. Voorprogramma door de lokale indierockers van Vox von Braun. De entree bedraagt 6 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen