3voor12 Gelderland

Kroese Records viert tweejarig bestaan met twee speciale uitgaven

Release op Record Store Day 22 april 2017

Twee jaar geleden bracht Kroese Records, het platenlabel van de Gelderse muziekwinkels, tijdens Record Store Day 2015 haar eerste album uit. De start van Kroese Records destijds op Record Store Day was geen toeval. Record Store Day is een wereldwijd gevierde feestdag voor muziekwinkels en muziekliefhebbers en daarmee een mooi moment om een nieuw platenlabel te beginnen. Inmiddels heeft Kroese Records twintig releases uitgebracht.

Dit jaar viert Kroese Records haar tweejarige jubileum. Dit jubileum wordt gevierd met het uitbrengen van twee speciale Record Store Day releases: een vier nummers tellende live-cd van Robin Borneman en een dubbele A-kant cd-single met de twee Nijmeegse bands The Hubschrauber en Taxidermist.

Robin Borneman – Caught on Tape
Een paar maanden geleden was Robin Borneman met zijn band in de Moon Studio van Wouter Budé om daar een aantal nummers live op te nemen. Bij beluistering van de opnames bleken er een aantal mooie versies van verschillende (oude) nummers op band te zijn gevangen. De vier mooiste nummers worden nu gebundeld op een ep getiteld Caught On Tape. Bijzonder is de nieuwe song ‘Woebegone Blues’ dat op het in het najaar te verschijnen album 'Folklore II' zal staan. 

The Hubschrauber / Taxidermist  - Another Horse / Phillip Jeffries
Vanaf 21 mei a.s. zal in Amerika eindelijk het langverwachte vervolg van de succesvolle cult tv-serie Twin Peaks op tv uitgezonden gaan worden. Deze gebeurtenis heeft de Nijmeegse bands The Hubschrauber en Taxidermist geïnspireerd tot het schrijven van twee bijzondere nummers. Deze twee nummers staan op een dubbele A-kant cd-single.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12