3voor12 Gelderland

VPRO presenteert documentaire 'Goin’ Rectal' over Nijmeegse turboglam-band Rectum Raiders

Zondag 8 april 23.15 uur op NPO 3 en maandag 9 april via vpro.nl/goinrectal

Vijf jongensdromen. Eén band. VPRO presenteert de documentaire Goin’ Rectal over de Nijmeegse turboglam-band Rectum Raiders, waarin de maker Dennis Alink de leden volgt in hun zoektocht naar succes, erkenning en het verwezenlijken van hun grote droom: een rock-‘n-roll bestaan. 

Goin’ Rectal is een documentaire over een extravagante komkommer-vretende band: de Rectum Raiders. Ze traden op bij De Wereld Draait Door en hebben inmiddels een fanatieke achterban opgebouwd. Maar ondanks optredens op festivals als Zwarte Cross, de Vierdaagsefeesten en Paaspop blijft de grote doorbraak tot nu toe echter uit. In dit absurde schouwspel reflecteert verteller Henry van Loon (o.a. De Luizenmoeder) op de keuzes en de ontwikkelingen van de almaar worstelende band.

Alle bandleden hebben een fulltimebaan en één van de bandleden heeft zelfs een PhD-traject aan Cambridge laten schieten om zich vol te storten op de band. Waarom zijn ze dan nog niet doorgebroken? Is de naam Rectum Raiders te uitgesproken? En is hun act te extravagant? Of bezwijken ze onder de stress en prestatiedruk?

De documentaire laat de lusten en lasten zien van het runnen van een rockband. Je volgt vijf vrienden van de middelbare school die worstelen met het combineren van hun dagelijkse, 'normale' bestaan en hun rock-‘n-roll ambities.

Dennis Alink (1989) studeerde in 2013 af van de Filmacademie in Amsterdam. In zijn carrière heeft hij met zijn films twee keer op het IDFA gestaan: in 2014 met de documentaire Sluizer Speaks en in 2016 met zijn documentaire Unknown Brood. Alink programmeert daarnaast maandelijks films voor Q-Factory.

Goin' Rectal
Zondag 8 april 23.15 uur op NPO 3
Maandag 9 april via vpro.nl/goinrectal

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland