3voor12 Gelderland

Arnhemse singer-songwriter Bowe speelt thuiswedstrijd in Luxor Live

“Eindelijk thuis!”

Op 23 januari treedt Arnhemse singer-songwriter Bowe voor het eerst op in Luxor Live. “Eindelijk thuis!”, roept de liedjesschrijver enthousiast. Voor Boudewijn de Jong (Bowe) voelt het ook echt als een thuiswedstrijd. Alleen al door het feit dat hij vijf jaar lang evenementen organiseerde op de Korenmarkt, op een steenworp afstand van de poptempel. Zijn allereerste optreden ooit was in 2001 bij de inmiddels failliete Korenbar op dezelfde Korenmarkt, toen nog met een geleende gitaar en kuikengeel geblondeerd haar.

Bowe speelt in Luxor Live met volledige band, bestaande uit Florian Hoefnagels (drums), Danny Samar (bas), Maarten Helsloot (toetsen), Debrah Jade (backing vocals) en Wesley Nuis (gitaar). De gelouterde bandleden verdienden hun sporen bij o.a. Waylon, Bo Saris, Leona, Liptease en Gers Pardoel.

De setlijst is een selectie van Bowe’s beide studioalbums. Zijn eerste album Moving through the Night uit 2009 werd op Radio 2 al opgepikt door Frits Spits. Zijn meest recente album Nomansland betekende voor Bowe de definitieve doorbraak op de grote landelijke radiozenders. Zijn eerste single Tired of giving good things up (monoPunk remix) werd door Rob Stenders uitgeroepen tot Freakandel Speciaal op 3FM. Giel Beelen was ook enthousiast en nodigde Bowe en zijn band uit na het verschijnen van de tweede single Pretty Plain.

Bowe was al eerder te zien op diverse podia in de regio en trad onlangs nog op als voorprogramma van de Britse band ABC in de Metropool in Hengelo en het Paard van Troje in Den Haag, maar komt nu eindelijk naar Luxor Live in zijn eigen hometown Arnhem. Hij omschrijft zijn muziek zelf als catchy poprock liedjes met een bluesy Stones randje. Aan zijn album Nomansland werkten o.a. de Amerikaanse soul legende Sandra St. Victor en Thijs van Leer mee. De liedjes schreef Bowe op een gitaar die hij ondersteboven bespeelt, ja met de snaren verkeerd om dus. Onomkeerbaar gevalletje verkeerd aangeleerd.

In het voorprogramma speelt nog een Arnhemmer. Jurgen Rijkers is een singersongwriter with a bite. Toegankelijke songs, bluesy en soulful maar toch ook met een diepere muzikale laag. Jürgen schrijft teksten over zijn leven en wat hem daarin overkomt en bezighoudt. Daarbij is hij ook een bijzonder begenadigd gitarist!

Meer info is te vinden op www.bowemusic.nl en www.youtube.com/bowetube

Tickets kosten 7,50 via www.luxorlive.nl. Zaal open vanaf 20:00 uur

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12