3voor12 Gelderland

Line-up Grasnapolsky 2015 compleet

The Miseries, Zanillya en No Ninja Am I bij laatste namen

Met het toevoegen van de laatste muzikale acts en randprogrammering is het programma van festival Grasnapolsky compleet. Als laatste zijn The Miseries (punkband van Tim Knol), Zanillya, No Ninja Am I, Arrivals / Departures en Rob Heron and the Tea Pad Orchestra bevestigd. Voor het randprogramma zijn de laatste dansfeestjes en een popbingo aan het affiche toegevoegd. Eerder werden al onder meer Alamo Race Track, Roosbeef, Fresku, Janne Schra, David Douglas en Bent Van Looy bevestigd voor het driedaagse festival in Radio Kootwijk.

Eerder maakte het festival al bekend dat veel artiesten na de vorige uitverkochte editie hun nieuwe werk graag voor het eerst op Grasnapolsky willen laten horen. Tijdens Grasnapolsky vindt de officiële presentatie van het nieuwe album PONZO van Janne Schra plaats. Het album is een week voor release al exclusief beschikbaar tijdens het festival in de stand van Plato. Nieuw werk hoor je ook van Alamo Race Track, Fresku, Sue the Night, Roosbeef, Warhola en zZz, die vlak voor, op of net na Grasnapolsky nieuwe muziek uitbrengen. 

De laatste acts die toegevoegd zijn zorgen voor een meer dan compleet programma met muziek die in deze unieke setting net even anders klinkt. Tim Knols punkband The Miseries werd onlangs nog door 3voor12 verkozen tot één van de twaalf muzikale acts die we dit jaar in de gaten moeten houden.  MC Zanillya bracht eind vorig jaar haar debuut-ep Electricity And Drums uit, en moet op Grasnapolsky voor wat swingende soul zorgen. De verstilde folk van No Ninja Am I gaat het ongetwijfeld goed doen bij fans van Nick Drake, Sparklehorse en Elliott Smith. Verder zullen ook Arrivals / Departures en Rob Heron and the Tea Pad Orchestra act de presence geven. 

Verder is op vrijdagavond het amfitheater het decor voor kampvuren, mannen met baarden, speciaalbieren, whisky en broodjes met zuurkool en worst, terwijl afwisselend Norbert Pek, Henk Kanning en Falco Benz de taak van plaatjesdraaier op zich nemen. Op zaterdagavond treden De Tropen op rond het atrium en zwembad van het bungalowpark. Het dj-kwartet stond vorig jaar nog op Down The Rabbit Hole met zijn aanstekelijke mix van Global Bass, Calypso, Bossa, Mambo Kaseko, Baille en Afrobeats. Het festival wordt zondagavond afgesloten met een popbingo van de Three Imaginary Boys.

Grasnapolsky vindt plaats op 6, 7 en 8 februari in het legendarische gebouw Radio Kootwijk. Meer informatie over tickets en overnachting is te vinden op de website van het festival.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12