3voor12 Gelderland

#4df17: Op de stoffige prairie wordt niet gedanst

Al doen Living Room Heroes hun best op de Kaaij

Een warme maandag-namiddag op de Kaaij. De zon brandt ongenadig op het zand onder de Waalbrug. Kinderen spelen, ouders drinken, jongeren chillen en dan opeens is daar muziek. Niet zomaar muziek; er klinkt opzwepende Americana, vette blues en funky soul. Maar wat er ook gebeurt, het publiek blijft zitten.

Aan de band ligt het niet, aan het publiek ook niet, want na elk nummer klinkt enthousiast applaus. De ligging van het podium op de Kaaij is niet echt handig, met de looproute pal voor het toneel tussen band en publiek. En het is warm natuurlijk, erg warm. Geen zuchtje wind, een brandende zon en opwaaiend zand zodra iemand een vin verroert.

Living Room Heroes stamt uit Nijmegen, heeft Achterhoekse roots en draait al een aantal jaren mee. In 2016 brachten zij hun eerste album Days Well Spent uit waar zij vandaag natuurlijk een aantal nummers van laten horen. Maar de goede luisteraar hoort al gauw: hé, hier zit nieuw werk bij. Inderdaad: in oktober verdwijnen Henri Zoetbrood en consorten de studio weer in voor hun tweede album. De voorproefjes die zij vandaag laten horen beloven in elk geval veel goeds.

HET MOMENT:
Als na een paar nummers nog steeds niemand aan het dansen is, springt zanger Henri van het podium om het goede voorbeeld te geven. Het mag niet baten. Wel krijgt hij het voor elkaar dat het publiek meezingt (klinkt goed, onder die boog!) en meeklapt. Het optreden staat, ondanks de aparte entourage, als een huis en zou op een ‘echt’ podium voor een stuk meer interactie hebben gezorgd.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12