3voor12 Gelderland

Oranjepop 2006 op de Waalkade

Organisatie wijkt 'noodgedwongen en onder productionele tijdsdruk' toch uit naar Waalkade

Na jaren een zwervend bestaan te hebben geleid, was Oranjepop de afgelopen drie jaar behoorlijk gesetteld op de Hessenberg. Helaas: het voormalige Gelderlander-terrein wordt bouwrijp gemaakt. Oranjepop slaat opnieuw aan het zwerven. Het voorlopig eindpunt ligt op de Waalkade.

De zevende editie van het Nijmeegse Oranjepop vindt plaats op de Waalkade. Het gratis toegankelijke festival verhuist naar deze plek, omdat de locatie van de afgelopen drie jaar, de Hessenberg, niet meer beschikbaar is. Ook andere alternatieven, zoals het Valkhofpark, het Hunnerpark, het Goffertpark en het terrein onder de Waalbrug vielen af. De organisatie wijkt nu 'noodgedwongen en onder productionele tijdsdruk' toch uit naar de 'weidse' Waalkade.

Eerder achtte festival-coördinator Maurice Langenhoff deze locatie niet geschikt voor Oranjepop. Toch denkt programmeur Peter Onstein een mooi festival neer te kunnen zetten: "De combinatie van een mooie programmering, sfeervolle aankleding, het zonnige weer en koninginnedag zorgt op 29 april voor een leuk, intiem en verrassend festival voor een groot publiek." Het programma wordt over twee weken bekend gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12