3voor12 Gelderland

Henk Koorn sluit af op Gelders Singer-songwriterfestival 2005

Zowel jury als publiek kiest de beste liedjesschrijver van Gelderland

Sommige mensen kunnen alles. Niet alleen liedjes schrijven, maar ze ook nog eens uitvoeren. We noemen ze singer-songwriters. Voor hen is een speciale competitie opgezet: het Gelders Singer-songwriterfestival. Aanstaande vrijdag is het zover. Jury en publiek kiezen de beste liedjesschrijver van Gelderland. Het kon nog wel eens een heftige strijd worden.

Het Gelders Singer-songwriterfestival vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 april in LUX Nijmegen. Al eerder was bekend dat Rocco Ostermann, Jasper Merle, Hanneke de Jong, Tris Spencer en Roos Rebergen zich hebben geplaatst voor deze finale. Zij hebben inmiddels twee coachingsessies gehad van BJ Baartmans. De jury bestaat uit Mischa van den Ouweland (Popronde), Rood (zanger Nighthawks at the Diner) en Jop Luberti (3VOOR12/Arnhem-Nijmegen).

Zij kiest een winnaar die daarmee een opnamedag in de Big Mouth studio wint. Daarnaast krijgt de jurywinnaar een voorprogramma-optreden in Doornroosje, een optreden op het Arnhemse singer-songwriterfestival en een optreden in Kultuurhuis Bosch. De winnaar van de publieksprijs krijgt een optreden in Merleyn in Nijmegen. Tijdens het juryberaad speelt Henk Koorn, zanger van Hallo Venray, een akoestische set met eigen nummers en covers van Neil Young. Het beeld deze avond wordt verzorgd door vj Versus. Het Singer-songwriterfestival begint om 20.00 uur. De entree is 8 euro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12