3voor12 Gelderland

Winterfestival Grasnapolsky maakt eerste vijftien namen bekend

O.a. Roosbeef, Mountain States en Falco Benz te vinden bij Radio Kootwijk

De eerste vijftien namen voor Grasnapolsky 2015 zijn bekend. Radio Kootwijk is ook dit jaar het bijzondere decor voor optredens van Falco Benz, Roosbeef, IX, Warhola, Maarten Vos, Yakumo, Nouveau Vélo, Robbing Banks, The Youth, Roy Santiago, Alexi Lalas, Maask, October Dance, Mountain States en Bent van Looy.

De bezoeker van Grasnapolsky staat op 6, 7 en 8 februari 2015 veel moois te wachten in het voormalig zendstation. Het thema is ontdekken: veel acts met nieuwe platen, of zelfs met niet-uitgebracht werk. Zo komt Roosbeef, nog geen week na de release van haar nieuwe plaat, nummers van haar derde album Kalf spelen. De band Warhola treedt met het winnen van Humo's Rock Rally in de voetsporen van grote namen als dEUS, Das Pop en Novastar. Ook de Brabantse band Nouveau Vélo wil je niet missen: een betere plaat vol galmende gitaarpopliedjes dan die van hun zal er dit jaar in Nederland niet verschijnen. Falco Benz toverde afgelopen editie de pre-party op het bungalowpark om tot een dampend feestje. Nu, een hit en vele festivalshows rijker, keert hij terug op het hoofdpodium. 

Muziekprogrammeur Jelte Heringa: “Na de succesvolle editie van vorig jaar staan veel bands te trappelen om op Grasnapolsky te spelen of daar zelfs een album te presenteren. Dit gaat geheid veel mooie en bijzondere optredens opleveren.” Op Grasnapolsky zijn veel artiesten te zien en te horen die aan de vooravond van hun doorbraak staan. Daarnaast is er plek voor meer gevestigde namen met nieuw werk. De komende maanden wordt de volledige line-up bekend gemaakt. 

Met de bekendmaking van de eerste namen zijn meteen ook de teaser (inclusief drone-beelden van Radio Kootwijk) en de nieuwe website de wereld ingezonden. Op de website start aanstaande zaterdag om 10.00 uur de reguliere kaartverkoop. De bezoekers van Grasnapolsky 2014 krijgen een dag eerder al de kans hun tickets te bestellen, als high five voor hun vertrouwen en durf om te ontdekken bij de afgelopen editie. 

Nieuw dit jaar zijn de dagkaarten voor zondag. In tegenstelling tot vorig jaar is dit nu ook een volwaardige festivaldag. Dagkaarten voor zaterdag en zondag kosten €40,-, een passe-partout voor vrijdag, zaterdag en zondag €75,-.

Mogelijkheid tot overnachten is er dit jaar op bungalowpark Landal Rabbit Hill. Hier start het programma op vrijdag en hier is ook het nachtprogramma op zaterdag en zondag: in het zwembad, atrium en openluchttheater. Zo’n bungalowovernachting kost bij volle bezetting van de bungalow maximaal €50,- per persoon voor drie nachten. Een snelle rekensom maakt dat bezoekers voor €125,- van vrijdag tot en met maandagochtend inclusief festivalticket onder de pannen kunnen zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12