3voor12 Gelderland

Nieuwe studio-opnames van The Rain Poets

"Ik vind het best een lekker idee dat het niet zo vast staat"

Het Arnhemse The Rain Poets bracht in november 2003 al eens een bezoek aan de Stable Studio, waar zij hun titelloze debuut opnamen. In mei van dit jaar keert de band terug naar deze Arnhemse studio, waar ze hun nieuwe mini-cd gaan opnemen.

Eind mei duikt het duo The Rain Poets opnieuw de Stable Studio in voor de opname van een nieuwe mini-cd. Net als voor hun titelloze studiodebuut wordt er samengewerkt met producer Roel Toering. "Roel ken ik al vrij lang", zegt gitarist Armand Wijskamp. "Ergens midden jaren '90 heb ik met een band een keer een cd bij hem opgenomen. Dat beviel erg goed."

Toering is al dertig jaar werkzaam als producer. Voor een Arnhemse band als The Rain Poets is zijn studio zo goed als om de hoek. "De sfeer is er erg relaxed, er wordt goed doorgewerkt en Roel weet waar hij het over heeft." Hoeveel nummers er precies opgenomen worden kan Wijskamp nog niet vertellen. "We hebben een aantal nieuwe songs geschreven en er liggen een paar nummers die we nog niet hebben opgenomen. Er is dus genoeg keuze."

Wat het duo verder precies wil, weten ze nog niet. Zal de mini-cd uit zeven of acht nummers bestaan? Wat 'gebeurt' er in de studio? "Ik vind het best een lekker idee dat het niet zo vast staat. Het maakt de opnames ook relaxter en spontaner." De nummers op de vorige plaat zijn tot stand gekomen met dubbele vocalen, akoestische gitaar en percussie. Ook heeft het duo toen wat extra dingen toegevoegd via overdubs. "Tegenwoordig gebruik ik ook mijn elektrische gitaar en flirten we wat met gitaar- en drumloops."

Voor de mini-cd kiest de band voor een nieuwe aanpak. "Ik denk ook wel dat dit op de nieuwe cd hoorbaar zal zijn. We kijken ook wat nog andere mogelijkheden zijn en wat we ermee kunnen en willen." De live sound van The Rain Poets is de laatste maanden uitgebreid met drum- en gitaarloops. Wordt het niet eens tijd voor een nieuw bandlid? "Het is iets waar we het af en toe wel over hebben, maar voorlopig is daar nog geen sprake van."

Wijskamp vindt dat het met z'n tweeën ook wel iets meer voordelen heeft: het is gemakkelijk oefenen, relatief weinig spullen om mee te slepen, een optreden scoren is gemakkelijker, omdat je weinig kost. "Een belangrijke uitdaging vind ik om met beperkte middelen live een boeiende set neer te zetten. Live gebruiken we inmiddels wel meer middelen dan een aantal jaren terug, maar we zijn nog steeds geen volledige band." En zo proberen The Rain Poets ook niet te klinken. "'Less is more' wat ons betreft."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12