3voor12 Gelderland

Roosbeef wint Grolsch Grote Prijs

Kink FM Publieksprijs is voor Impossible Situations

Nadat Roosbeef vorige week al de 3FM Buzz Award 2005 won, was het vanmiddag tijd voor zangeres Roos om solosucces te behalen. In de Melkweg overrompelde de jonge artieste de jury. Roos wint de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.

Aan de zegetocht van Roos lijkt maar geen einde te komen. Vanmiddag won ze in de Amsterdamse Melkweg de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Daarmee liet ze de andere finalisten - phinx, Impossible Situations en Rik van den Bosch - achter zich. Impossible Situations won de Kink FM Publieksprijs ter waarde van 1000 euro. Roos voegt deze prijs toe aan de toch al imposante lijst van wedstrijden die ze - alleen of met band Roosbeef - heeft gewonnen. Onder meer: Gelders Singer-songwriterfestival, ErnemZweet, Sp!ts Breakthrough Award en de 3FM Buzz Award 2005.

Met vijf indrukwekkende liedjes, waarvan twee Nederlandstalig, wist ze presentator Pierre Wind kippenvel te bezorgen. Hij kondigde haar af met: "Ongelooflijk. Ik wil morgen voor haar koken." De jury was het met hem eens. Die roemde haar talent, charisma en eigenzinnigheid, en zou graag meer Nederlandstalige nummers van haar horen. Met de winst van de Grolsch Grote Prijs sleept Roos een flink prijzenpakket in de wacht. Daarin onder meer: 5000 euro, opnametijd in professionele studio, 750 exemplaren van een promosingle, een releaseparty, persfoto's en optredens op bijvoorbeeld Crossing Border en Noorderslag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12