3voor12 Gelderland

Left Ahead presenteert demo-cd 'Paradox'

De groep valt onder nieuw, Nederlandstalig hiphopcollectief Dodelijke Visie Entertainment

Stel je voor: je hiphopcollectief heet Deadly Vision Entertainment en houdt zich bezig met Engelstalige hiphop. Dan wil je ook Nederlandstalige hiphop doen. Hoe pak je dat aan? Precies: je maakt een aftakking die je Dodelijke Visie Entertainment noemt en je gaat met het Nijmeegse Left Ahead in zee. 9 september organiseert DVE de presentatie van 'Paradox', de eerste demo-cd van Left Ahead.

Nijmegen staat niet bepaald bekend om zijn bloeiende hiphopscene. Toch rommelt het steeds meer in deze regio. Steeds meer muzikanten timmeren aan de weg en komen met nieuwe en verrassende initiatieven. Deadly Vision Entertainment, bijvoorbeeld. Dit collectief bestaat uit vier Nijmeegse hiphopformaties en presenteert op 9 september in Diogenes zijn nieuwe, Nederlandstalige aftakking: Dodelijke Visie Entertainment.

Een van de groepen die onder deze aftakking vallen, Left Ahead, staat tijdens de presentatie centraal. Zij presenteren hun demo-cd 'Paradox'. Left Ahead bestaat uit de rappers RB Din en Ejis en de eigen producer Nemesis. Ook de rest van de avond zal de hiphopliefhebbers aanspreken. Er zijn optredens van Platvloers, Spraakmakend en Bigs, breakdancers/streetdancers, open-mic-sessions. Tussen de optredens door vermaken dj Dreyewood en dj KLZ het publiek.

De avond wordt gehost door DVE's Mr. Demo. De avond van Dodelijke Visie Entertainment is georganiseerd door hiphoppers uit Nijmegen. Hun doel is de hiphopscene van oost-Nederland dichter bij elkaar te brengen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12