3voor12 Gelderland

4df19: Michelle David doopt het Eiland in gospel

Met muziek voor hart en ziel

Gospel, je moet er van houden. Zeker als het op aanstekelijke funky en soulvolle wijze wordt gebracht door ‘Big Mama’ Michelle David. Met haar enorme bos haar, haar volslanke postuur en fantastische stem weet ze in een mum van tijd het Eiland naar haar hand te zetten. Ze zingt over hoop en – zoals het gospels betaamt – over Jezus. En zowaar: je gaat haar geloven. Je gelooft dat er geen problemen zijn en dat alles goed komt. Zo groot is haar overtuiging en haar kracht. Music heals the heart and soothes the soul.

Michelle kwam 25 jaar geleden vanuit New York naar Amsterdam en is sindsdien niet meer vertrokken. Samen met gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen toert zij sindsdien rond met haar positieve boodschap, verpakt in jaren 70 soul. Ook heeft zij al een aantal albums op haar naam staan.

Maar hoewel het zeer swingende muziek is waar iedereen op wil dansen, hebben de teksten wel degelijk een serieuze ondertoon. Met gospel kun je niet liegen, volgens Michelle. In haar albums verwerkt zij ook de rouw om haar moeder en de pijn van haar eigen ziekte. Ze hoopt dan ook dat haar boodschap blijft hangen, ook als de laatste noten zijn verwaaid.

Een positieve vibe heerst er zeker op het Eiland. Ook als na afloop de opgang voor fietsen naar de Snelbinder versperd blijkt te zijn. Helpende handen genoeg die ongevraagd de halverwege gestrande fietsers verder omhoog helpen.

HET MOMENT
Michelle roept het publiek op om de handen te heffen en uit het publiek klinkt spontaan Hallelujah. De muziek tilt op en even zijn we allemaal gelovigen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12