3voor12 Gelderland

4df19: Smeulende soul in een zengende Stevenskerk met The Teskey Brothers

Veel, heel veel hoogtepunten in een verschroeiende set

Soul: ‘the spiritual or immaterial part of a human being or the emotional or intellectual energy or intensity’. En spiritueel en emotionele geladen is het concert van de bluesrock/soulband The Teskey Brothers woensdagavond in de Stevenskerk, die voor het eerst uitverkocht is deze week. Ramvol is het. Zo vol zelfs dat er tientallen bezoekers moeten staan wegens gebrek aan stoelen. Wellicht had de organisatie deze enorme belangstelling ook niet verwacht. De band in ieder geval niet. ‘Wow, we thought we’ll be playing in a little chapel but this is so big” zegt frontman Josh Teskey voor aanvang, om af te sluiten met “We let the church do the work.”

Nou, nou, dat is wel heel bescheiden. Want als er iemand werkt deze avond en volop de interactie met het publiek aangaat dan is het wel deze band. De Australische groep bestaat, naast Josh op zang/gitaar en bluesharp, uit Sam Teskey (gitaar), Brendon Love (bas), Liam Gough (drums) en twee blazers en brak door met hun debuut Half Mile Harvest (2017). Op die plaat grossieren The Teskey Brothers in stevige bluesrock en doorleefde soul en dat is ook wat de Stevenskerk deze woensdag te horen krijgt. Met een soulstrot waarop Otis Redding en Wilson Pickett jaloers op zouden zijn geweest en bandmembers die muzikaal swingen als een malle, legt de band een verschroeiende set met zengende blues en soul neer. En het publiek? Dat vreet het. Swingende soul in een zwetende Stevenskerk.

HET MOMENT
Teveel om op te noemen. Dat Josh Teskey halverwege ´I Get Up´ het publiek inloopt en onversterkt zingt om op zijn knieën te eindigen? Opener ‘Honeymoon’ dat begint met een huiveringwekkende slide en toewerkt naar een bijna orgastisch einde? Of toch het afsluitende nummer van het nieuwe album ‘Hold Me' dat vrijwel a capella gezongen wordt en waarbij de hele zaal meeklapt en zingt? Teveel keus, teveel klasse, te goed.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12