3voor12 Gelderland

16 december wandeling langs bijzondere muzikale plekken in Nijmegen

En ook muziektheatervoorstelling over Pink Floyd in het Kolpinghuis

Waar speelde Pink Floyd eind jaren zestig? En waar hebben The Police en Frank Black ooit in Nijmegen opgetreden? Waar woonde Nina Simone jarenlang in de Waalstad? Waar werd in de jaren 60 jazz gespeeld?

Ter ere van de lancering van de website www.followthemusic.tours en de eerste editie van een fysieke muziek wandelkaart organiseert www.followthemusic.nl zaterdag 16 december een wandeling langs bijzondere muzikale plekken in Nijmegen. Tijdens de wandeling zal er livemuziek worden gespeeld op een aantal locaties en is er ook een collectie met hoezen van Nijmeegse bands te zien in de Waaghals. De tocht zal worden afgesloten met een film over de Stella Kelders.

Alle achtergrond over de bijzondere plekken is terug te vinden op www.followthemusic.tours. Op de site tref je ook informatie over platenzaken en popzalen aan. Daarnaast tref je op de site een overzicht aan van muziekclips die zijn opgenomen in Nijmegen.

Voor wie na de wandeling en film nog niet genoeg heeft gehad, is er ’s avonds in het Kolpinghuis een muziektheatervoorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. De vroege jaren van Pink Floyd spelen zich namelijk voor een belangrijk deel af in Nederland getuige de vele opnamen in de recente box set Pink Floyd: The Early Years. De verhalen achter al die kleine en grote concerten zijn door Charles Beterams bijeengebracht in het nieuwe boek Pink Floyd in Nederland dat in november 2017 uitkomt.

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. En vanzelfsprekend de mooiste muziek uit de jaren 1967-1970 in een muziektheaterdocumentaire met Charles Beterams (teksten) en The Use Of Ashes (muziek).

Muziekwandeling: gratis deelname, start om 14:00 bij The Fuzz Coffee&Tunes. Opgeven kan via info@followthemusic.nl. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 25 personen.

Muziektheatervoorstelling: entree € 12,50 tickets verkrijgbaar bij de Waaghals of aan de kassa bij het Kolpinghuis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12