3voor12 Gelderland

Elstar en Männer ohne Nerven rocken de wereld

Appels zonder zenuwen?

Een Arnhemse avond in het Kultuurhuis Bosch op vrijdag 17 december. En wat voor een! De Arnhemse popscene bloeit als vanouds met Männer ohne Nerven en het eerste optreden van Elstar.

In een goede en sfeervolle zaal begint Elstar met zijn eerste optreden ooit. In Elstar spelen muzikanten die natuurlijk al een flink verleden hebben met diverse andere bands, waaronder Today, Sadstone, Jan Junior, Jacuzi Baby en Typhoon. Elstar brengt vrolijk in het gehoor liggende popliedjes. Deze vier heren en een dame hebben het begrip liedje goed vormgegeven. Het wordt allemaal keurig door de mangel gehaald met als resultaat pakkende liedjes, vrolijke koortjes en mooie, ongrijpbare samenzang. Het Excelsior-label heeft zijn opvolger voor Daryll-Ann gevonden. Dit eerste optreden was kort en krachtig, maar het toonde onomstotelijk aan dat we deze appels in de gaten moeten houden.

Dan, op de poster en in persberichten betiteld als hoofdact, Männer ohne Nerven. Ze gaan al geruime tijd mee in het rockcircuit. Gingen optredens vroeger nog wel eens mis door de drank, tegenwoordig gaat de Spa blauw mee het podium op. Men leert! De Männer gaan flitsend van start met songs van hun laatste cd 'It's Gotta Be'. Het o zo belangrijke geluid laat af en toe nogal te wensen over, maar de Männer gaan lekker door. Zanger Johan Reukers moet nog wat wennen in zijn rol als entertainer/zanger en roept wat flauwe reacties op door de band voor te stellen met hun nieuwe shirts. Nummer 22 staat erop. Het moet een lucky number zijn?

Het publiek reageert wat apathisch en staat na een half uur meer te kletsen en te drinken dan naar de muziek te luisteren. Aandachtspunt voor de heren. De aandacht hebben ze vrij snel terug. Bij een nummer stopt de band al na twee minuten, want om allerlei onduidelijke redenen loopt het nummer niet zo lekker. Niet echt professioneel. Maar gelukkig spelen de jongens een thuiswedstrijd. De Männer krijgen bijval voor de toegift, die erin gaat als zoete koek. 'Looking at the wrong guy' wordt luidkeels meegezongen. Al met al een prima avondje muziek met nog een erg leuke afterparty! Foto's: Nicole Blommers

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12