3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Joined Forces

Geen boeiende Nederhop

Joined Forces combineert Nederlandstalige rap met metal, punk en rock. Deze jonge honden stonden vorig jaar al in de finale van ErnemZweet. Eerder dit jaar werden ze derde tijdens de Parel van de Betuwe. De eerste demo van deze crossoverband is al wat ouder, maar kwam kort geleden in ons bezit.

De naam 'Joined Forces' is gebaseerd op de samensmelting van een hiphop- en een punkformatie. Deze (eerste) demo van de band bevat drie nummers die gekozen zijn uit een redelijk groot repertoire. Het eerste nummer heet 'Brandende zeehondjes'. Een naam die verder geen verband houdt met de inhoud van het nummer. Dat is best jammer, want de tekst van het nummer is niet verkeerd: "Ik hou van een geintje, begrijp me niet verkeerd... Ik heb zelden een geinnummer de rug toegekeerd." Gelukkig maar, de titel klonk al zo serieus.

De inhoud van de raps zijn krachtig en hard, maar de stem van zanger Alien komt moeizaam over het gebeuk van gitarist Spa heen. De laatste lukt het overigens wel om overtuigende Rage Against The Machine-achtige gitaarstukken te produceren. Het laatste nummer op de demo is een nummer tegen zinloos geweld. Joined Forces is het zat. Het lijkt qua stijl en tekst sprekend op de andere twee. Het heeft nu alleen een thema. De constante AABB-rijmschema's van Alien maken het echter geen boeiende Nederhop. Ik denk wel dat het gitaarwerk van Spa en het basspel van Geforces op het podium het publiek nog wel lekker laat bewegen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12