3voor12 Gelderland

Out of Many: wel de beste, niet de winnaar

Geen dance, geen pop/rock, geen r&b/hiphop en ook geen singer/songwriter

Zaterdagavond 9 oktober waren de twintig minuten van de waarheid aangebroken voor de succesvolle reggaeband uit Arnhem. De Grote Prijs regiofinale in Apeldoorn moest leiden tot een finaleplaats in de Grote Prijs van Nederland. Het liep anders.

Officieel werd er pas op de dag van de Grote Prijs regiofinale geloot wanneer welke band moest spelen. Out of Many wist echter al een maand geleden dat het als eerste moest optreden omdat het een grote band is. Dit bleek de swingende band fataal te worden. Bij aanvang was slechts een zeer klein handjevol mensen aanwezig. En na Out of Many was het tijd voor 'gitaarmuziek'.

Het lijkt erop dat Out of Many zich bij de verkeerde categorie heeft laten indelen. Of is er bij de Grote Prijs geen plek voor reggae? Het is geen dance, geen pop/rock, geen r&b/hiphop en ook geen singer/songwriter. Waar ze bij de vorige rondes met glans wonnen en ook de publieksprijs in de wacht sleepten, hadden ze nu geen schijn van kans met een zaal vol blanke rockers en idem jury.

Out of Many wordt steeds beter. Deze band gaat het in binnen- en buitenland maken als ze zo doorgaan. De kwaliteit van de muzikanten is zeer hoog. Perfecte drums & bas, ijzersterke koperblazers (sax, trompet, trombone), drie goede rappers/zangers (toasten heet dat bij reggae), fris gitaarwerk en een supervette live mixer die de sound opblaast en uit-dubt, op een wijze waar zelfs Adrian Sherwood respect voor zou hebben.

Hun optreden was weer beter dan de vorige keer. Alles krijgt steeds meer vorm. Hun mix van reggae, ragga, r&b, hiphop en ska is werkelijk verrassend en fris. Binnen drie minuten staat iedereen te dansen. Wat een feest is Out of Many. Zij hebben de Grote Prijs van Nederland niet nodig. Ze zijn zo goed dat ze het geheel op eigen kracht zullen redden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12