3voor12 Gelderland

Onderweg naar Fields of Rock

Gesprekken tijdens de wandeling naar de ingang van het metalfestival

Afgelopen zaterdag liep een grote optocht van duizenden metalliefhebbers door het Goffertpark op weg naar het tweede Fields of Rock. We spraken enkele buurtbewoners en bezoekers aan.

Nijmegenaar Gerrit Verbeek zit in zijn klapstoel en ziet de duizenden mensen langs lopen. "Voorgaande jaren kon je als niet-betalende bezoeker toch iets meekrijgen. Je kon over de hekken van het festival kijken en de artiesten zien. Dit jaar hebben ze het slim aangepakt. Ik zie verdomme niets meer." Naar binnen gaan is hem te duur. "Ik ken alleen Rammstein, maar om daar 70 euro voor te betalen. Dat is mij te veel."

Vlak voor de kassa spreekt Oostenrijker Ulrich ons in zijn beste Engels aan: "Where ist die Kasse?" Ulrich is samen met drie vrienden speciaal voor Fields of Rock uit Oostenrijk gekomen. En dan vooral voor Rammstein, Black Sabbath en Metal Church. Maar de rest van het programma is ook 'sehr gut'. Nijmegen kent hij al jaren als rockstad: hij heeft Dynamo, Ozzfest en eerder Fields of Rock bezocht. Arjan uit Nijmegen heeft een kaartje gekocht en gaat vooral voor Slayer. "Het lijkt wel vaste prik dat mijn favoriete band in Nijmegen speelt. Ik hoop wel dat ze beter zijn dan vorig jaar op Dynamo."

Arjan vindt het erg jammer dat hij als Nijmegenaar geen korting krijgt. "Het is toch in het kader van 2000 jaar Nijmegen? Ik ben blij met zo'n festival in mijn achtertuin, maar het is vreemd dat Nijmegen 2000 zich profileert met Fields of Rock terwijl er eigenlijk niets Nijmeegs aan is." Zijn vriendin Karin valt hem bij. "Jammer dat er geen tent is met lokaal of regionaal talent." Volgens Karin zijn er voldoende goede rock- en metalacts in Arnhem en Nijmegen.

Arjan vindt het jammer dat er niet wordt samengewerkt met bijvoorbeeld Doornroosje of Staddijk. "De Dynamo Pre Party met Life of Agony in Doornroosje was echt tof." Saskia uit Nijmegen woont vlak in de buurt van de Goffert en heeft net een kaartje gekocht. "Tja, eigenlijk heb ik niet zoveel geld, maar het is zonde om zoveel goede bands te moeten missen." Ze is benieuwd naar Slash, de oud-gitarist van Guns N' Roses, die nu in Velvet Revolver speelt. Ook Audioslave en Rammstein wil ze zien.

Peter uit Oss gaat voor de gezelligheid. "Alsof ik met dit warme weer nog serieus naar muziek ga luisteren. Grapje", voegt hij eraan toe. "Lekker op de grond liggen, bier drinken en genieten van goede muziek." Het festival was een groot succes met 50.000 kaarten verkocht. Rammstein sloot de dag spetterend en met vuurwerk af. Hopelijk voldoende om volgend jaar '2001 jaar Nijmegen' te vieren met veel goede muziek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12