3voor12 Gelderland

The Stage zet in op brede programmering

Wim Koens: "Ik wil ook graag surf en sixties boeken, om maar een dwarsstraat te noemen"

Stel: je hebt een metalkroeg in Arnhem. Af en toe zet je een live band neer. Leuk allemaal, maar dan beginnen je buren te klagen. Wat doe je dan? Café De Stortebeker kocht er een podium bij en noemde het The Stage. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met programmeur Wim Koens. "Ik ben zelf muzikaal blind voor alles waar geen gitaren in zitten."

Sinds een paar weken is Arnhem een live podium rijker: The Stage is gevestigd in de voormalige Verdieping. Het podium is in handen van café De Stortebeker. De live optredens in dat café waren onmogelijk geworden door buren die klaagden over geluidsoverlast. In The Stage zet De Stortebeker zijn programmering voort. Maar daar blijft het niet bij. Programmeur Wim Koens legt uit: "We hebben nu inderdaad veel metal, punk en hardcore, maar dat willen we snel breder gaan trekken. Ik wil ook graag surf en sixties boeken, om maar een dwarsstraat te noemen. Of live dance. Denk aan de muziek van het Lomechanik-collectief uit Nijmegen, bijvoorbeeld."

Dat laatste laat nog wel iets langer op zich wachten. "Ik ben zelf muzikaal blind voor alles waar geen gitaren in zitten. En omdat ik veel waarde hecht aan het spreekwoord 'Schoenmaker blijf bij je leest', zal ik mijn vingers voorlopig niet branden aan de dance. Daarvoor ga ik iemand zoeken die daar veel verstand van heeft." The Stage is op dit moment alleen geopend voor concerten. De bedoeling is dat het snel vaste openingstijden krijgt. "Het grootste probleem is nu dat het dak verrot is. Dat gaan we de komende anderhalve maand herstellen. Daarna gaan we open van donderdag tot en met zaterdag. In de vooravond willen we dan graag live muziek en dan vanaf een uur of half twaalf een dj. Zo willen we ook ander publiek dan concertgangers naar The Stage trekken."

De Stortebeker was niet helemaal geschikt voor live optredens. In The Stage is het anders. "We hebben een goeie zaal met een capaciteit van zo'n 180 personen, die tóch de uitstraling van een kroeg heeft." Koens denkt dat er voldoende publiek in Arnhem is om The Stage te laten draaien. "We moeten er alleen wel voor zorgen dat alle programmeurs van elkaar weten wat ze brengen. Dan kunnen we voorkomen dat er - zoals laatst bijvoorbeeld gebeurde - op één avond twee metalconcerten zijn. Ik wil graag in overleg met de programmeurs van Willemeen, De Goudvishal en Bosch om het daarover te hebben."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12