3voor12 Gelderland

Nijmeegse band DOLS brengt eerste single debuutalbum uit

Album verschijnt vrijdag 21 juni

Op vrijdag 22 maart is via Spotify en de andere streamingplatforms 'Mrs. Bowmore' gelanceerd, de eerste single van het te verschijnen debuutalbum Two & One van de Nijmeegse band DOLS.

'Mrs. Bowmore' duurt slechts 1 minuut en 52 seconden lang, in de ogen van de gebroeders Dols exemplarisch voor hoe indie-pop zou kunnen en misschien moeten klinken: kort, catchy, krachtig. Het eerste akkoord is een knipoog naar het begin van ´A Hard Days Night´ (1964) van de
Beatles.

DOLS bestaat uit Chris en Stijn Dols (1985), tweelingbroers met gitaren, die wonen in Nijmegen en opgroeiden in de Limburgse Mijnstreek. In 2016 brachten ze een goed ontvangen titelloze debuut-ep uit. Het is de bedoeling het debuutalbum Two & One zowel fysiek als digitaal te lanceren op vrijdag 21 juni. Dan zal tevens de debuut-ep voor het eerst op schijfje verschijnen.

Vlak na de release van Two & One, op dinsdagavond 16 juli, treedt DOLS op op het Valkhof Festival. De releaseshow van het debuutalbum is donderdagavond 26 september in Brebl op het Nijmeegse Honigcomplex.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12