3voor12 Gelderland

Saint Charlie steunt Stichting Vluchteling met nieuwe single en gratis optreden

Nacht van de Vluchteling is in de nacht van 17 op 18 juni

In 2017 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni. Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. Er zijn drie startlocaties: in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

Saint Charlie steunt Stichting Vluchteling met hun nieuwe single 'I Would Do That' en met een optreden tijdens de Nacht Van De Vluchting. In maart van dit jaar bracht de Nijmeegse indierock band Saint Charlie hun debuutalbum Lighting Over Velvet Evenings uit op Kroese Records. Het album kenmerkt zich door de inhoud van een aantal maatschappelijk thema’s. Saint Charlie ziet liefde als een oplossing voor verdriet, haat, verdraagzaamheid maar ook agressie.

Saint Charlie wil hun muziek gebruiken om ook vluchtelingen te steunen. De band zal daarom alle inkomsten van de single 'I Would Do That', die 1 juni 2017 uitkwam, doneren aan Stichting Vluchteling. Daarnaast zullen zij in de nacht van 17 op 18 juni de hele avond kostenloos hun muziek ten gehore brengen langs de route van De Nacht Van De Vluchteling waarin lopers geld inzamelen voor de steun en hulp voor vluchtelingen in Nederland.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12